Title of a News Article

Erdemli Ve Başarılı Birey Projesine Revizyon

Revize edilerek yenilenen ‘Başarılı ve Erdemli Birey Projesi’yle ilgili okul müdürleri ile toplantı düzenlendi.Adıyaman il genelinde ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve akademik alanlara ait başarılarını...

Erdemli Ve Başarılı Birey Projesine Revizyon
banner206
Revize edilerek yenilenen ‘Başarılı ve Erdemli Birey Projesi’yle ilgili okul müdürleri ile toplantı düzenlendi.
Adıyaman il genelinde ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif ve akademik alanlara ait başarılarını artırmak amacıyla Adıyaman’da üç yıl önce hayata geçirilerek olumlu sonuçlar veren ‘Başarılı ve Erdemli Birey Projesi’ne bu yıl ilkokul öğrencileri de eklenerek revize edildi.
Yenilenen Erdemli ve Başarılı Birey Projesi sunumu için Halk Eğitim Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve yöneticileri ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Başarıyı daha da artırmak amacıyla ildeki tüm okul müdürleri ve eğitimcilerin görüş ve önerileri alınarak revize edilen Erdemli ve Başarılı Birey Projesinin yeni içeriği ile ilgili Maarif Müfettişleri tarafından bir sunum yapıldı.
Toplantıya katılan Vali Mahmut Demirtaş ise, 3 yıldır hayata geçirilen Erdemli ve Başarılı Birey Projesine her yıl yeni eklemeler yaptıklarını belirterek, “Her şeyin hızlı değiştiği bir süreçte bizim de kendimizi yenilememiz gerekiyor. Bu yıl revize edilen projemizde alan genişletmesine gidilerek yenilik değişimler bulunmaktadır. Eğer biz yöneticiler olarak bir sinerji ve heyecan oluşturamazsak eğitimde başarıdan söz edemeyiz. Daha önce sadece Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik uygulanan Erdemli ve Başarı Birey Projesine bu sene ilkokul öğrencilerimizi de dahil ettik. Bilgi toplumu olmamız için çok okumamız gerekiyor. Bugün Japonya’da bir bireyin okuduğu yıllık kitap sayısı 25’ten aşağı değil, inşallah bizde de kitap okuma kültürü genişler” dedi.
Her okul yöneticisinin madde bağımlılığına karşı öğrencilerini mutlaka takip ederek bu illete karşı koruyup kollaması gerektiğini ifade eden Vali Demirtaş, “Hepiniz genç, dinamik ve enerji dolusunuz. Biz sizlerden çok şey bekliyoruz. Öncelikle eğitim açısından sizlere emanet edilen çocuklarımıza sahip çıkmanız lazım. Bugün terör örgütü mensupları çocuklarımızı tuzağına düşürüyor. Çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan uzak durması ve terör örgütlerinin kucağına düşmemesi için okul yöneticileri ile öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Çocuklarımıza ve velilerine kapılarınızı mutlaka açık tutarak problemlerini dinleyin ve çözmeye çalışın. Çözemediğiniz problemleri de mutlaka bize bildirin. Eğer bizler görevimizi iyi bir şekilde yerine getirmezsek bunun hesabını hem bu dünyada biz birbirimizden soracağız, hem de hesap günü Allah bizden bunun hesabını soracaktır. Onun için mutlaka sizlere emanet edilen çocuklara sahip çıkın. Adıyaman’da eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak için hepimize büyük görev düşüyor. Varsa sorun ve sıkıntıları da birlik ve beraberlik içinde çözeceğiz. Yeni eğitim yılında hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195