Title of a News Article

MÜSİAD Yönetimi Adıyaman Basınıyla Bir Araya Geldi

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şubesi, Adıyaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Samos Otelde düzenlenen toplantıya MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım,...

MÜSİAD Yönetimi Adıyaman Basınıyla Bir Araya Geldi
banner206
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şubesi, Adıyaman’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Samos Otelde düzenlenen toplantıya MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ve basın mensupları katıldı.
Adıyaman basınının son yıllarda çok iyi yere geldiğini belirten MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, terör olaylarını değerlendirdi.
Şerif Yıldırım, “Bölgemizde gelişen son terör olayları hepimizi çok derinden üzmekte. Bu ülke hepimizin. Bu ülke Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Zazası, Lazı, Çerkezi ve Süryanisi ile aynı kilimin desenleri gibidir. Yıllardır barış içerisinde yaşan insanlarımız birbirimizden kız almış, kız vermiş, kirve olmuştur. Mutlu gününde, acı gününde birlikte olmuşlardır. Yıllardır kardeşçe yaşamış bir toplumuz. İçimize fitne fesat sokmaya çalışan dış mihrapların oyununa gelmeme adına tahriklere kapılmama adına herkesin sağduyulu olması gerekiyor. Kurtuluş savaşında Yunan bayrağını indirip Türk bayrağını asan Kürtlerdir, Türklerdir. Tarih boyunca hepimiz kardeşçe yaşadık. Et tırnaktan nasıl ayrılamazsa bu ülke toprakları üzerinde yaşayan biz kardeşler olarak da ayrılamayız. Bu konu da gerek bizlere gerekse de basınımıza büyük görevler düşüyor” dedi.
Son aylarda meydana gelen terör olaylarının iş dünyasını da etkilediğine dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Şerif Yıldırım, “Meydana gelen terör olayları nedeniyle yatırım yapmak isteyen bir çok yatırımcı bu düşüncesini beklemeye almış durumda. Bırakın yeni yatırımcı bulmayı, mevcut yatırımcılar bile sıkıntı yaşamaya başladı. Batıdaki bir çok firmalar doğu illerine nakliyat yapmakta zorlanıyor. Bu da bizleri son derece üzmektedir. Doğu ve Güneydoğu illerinin sadece terör ile anılması gerçekten çok kötü bir durumdur. Son zamanlarda Adıyaman’ın terörle anılması, bizleri derinden üzdü. Adıyaman terörle değil huzurun başkenti kardeşçe yaşayan insanların olduğu bir şehir olarak anılması gerektiğini hepimiz ima ettik. Adıyaman için ortaya çıkan barışın ve huzurun başkenti sloganı nasıl oluştuysa, aynı şekilde Adıyaman barışın ve huzurun başkenti olarak kalacaktır. Bu meseleler Kürt-Türk meselesi değil, dış mihrapların ülkemizi karıştırmak adına yapmış olduğu oyunlardır. Bütün Kürt kardeşlerimiz PKK’yı savunmuyorlar. PKK bir terör örgütüdür. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. Terörün dini dili imanı olmaz. Hepimiz aynı inanca sahip insanlarız ve kıblemiz aynı ama baktığımız zaman bizleri birbirimize kırdırmaya çalışıyorlar ve bunu kanla yapmaya çalışıyorlar. Bu manada hepimizin taşın altına elimizi koymamız ve olaylara sağduyulu bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195