Title of a News Article

Terziler Bayramdan Da Umutlu Değil

Vatandaşların daha çok hazır giyime rağbet gösterdiği Batman’da, terzilerin bayramdan da umudu kalmadı. Hazır giyimin yaygın olmadığı dönemlerde bayramlara haftalar kala işlerini yetiştirmek için gece gündüz çalışan terziler, şu sıralar...

Terziler Bayramdan Da Umutlu Değil
banner206
Vatandaşların daha çok hazır giyime rağbet gösterdiği Batman’da, terzilerin bayramdan da umudu kalmadı. Hazır giyimin yaygın olmadığı dönemlerde bayramlara haftalar kala işlerini yetiştirmek için gece gündüz çalışan terziler, şu sıralar ayakta kalma mücadelesi veriyor.
29 yıldan beri terzilik yapan Sedat Ekinci, vatandaşların hazır giyime yöneldiği ve mesleklerinin yok olma riskiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Daha önceleri bayrama yakın zamanlarda vatandaşların kıyafet dikmek için terzilerde kuyruk oluşturduğunu ancak son yıllarda hazır giyimin artmasıyla terzilere rağbetin azaldığını anlatan Ekinci, “Kurban bayramına sayılı günler kalmasına rağmen yok denecek kadar az sipariş aldık. Daha önce önceleri aylar öncesinden bayram siparişleri alıyorduk. O siparişleri yetiştirmek için gece geç saatlere kadar çalışıyorduk. Şimdi ise bir ya da iki sipariş almak için bütün gün işyerinde kalıyoruz. Kiramızı bile çok zor koşullarda çıkarıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195