Title of a News Article

Turizmin Parlayan Yeni Yıldızı Zeyniler

İdeal şehir oluşturma hedefiyle hizmetlerini sürdüren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Zeyniler’i turizminin yeni merkezi yapmak için kolları sıvadı.Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Yıldırım...

Turizmin Parlayan Yeni Yıldızı Zeyniler
banner206
İdeal şehir oluşturma hedefiyle hizmetlerini sürdüren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Zeyniler’i turizminin yeni merkezi yapmak için kolları sıvadı.
Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, dünya mirası Cumalıkızık’tan sonra Zeyniler’i de yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi konumuna getirmek adına çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi. Zeyniler’in eşsiz doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle Yıldırım’ın gizli kalmış hazinelerinden biri olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Doğayla iç içe, Bursa’nın eşsiz konumunda bir yer olan Zeyniler, var olan kültürel mirasıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak Zeyniler’in mevcut potansiyelini ortaya çıkarmak için projelerimizi en kısa sürede hayata geçirmeye başlayacağız” dedi.
DOĞA VE KÜLTÜR TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAK
Tarih ve medeniyet şehri Yıldırım’ı, turizmin yeni merkezi yapmak adına şimdiye kadar önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, ”Yıldırım’ın asırlar boyu devam eden kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak, Zeyniler’i doğa ve kültür turizminin parlayan yıldızlarından biri yapacağız. Bu anlamda ilk etapta yollarını yenilediğimiz Zeyniler’i diğer projelerimizle turistler için çekim merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.
ZEYNİLER’DE YAŞAM KALİTESİ YÜKSELİYOR
Zeyniler’in var olan potansiyelini ortaya çıkarmak için Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’na (BEBKA) sunulan projenin kırsalda ekonomik kalkınma mali destek programı kapsamında destek almaya hak kazandığının bilgisini de veren Başkan Edebali, “BEBKA’dan aldığımız destek sayesinde ilk olarak yapısal düzenlemelerle Zeyniler’in erişilebilirliğine katkı sağlayacağız. Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanını yazdığı bu mahallemizi kurulacak kütüphane ile kültür; var olan yamaç paraşütü ve yürüyüş sporlarıyla da doğa sporlarının merkezi yapacağız” dedi.
Üretim, pazarlama ve eğitim faaliyetleriyle yöresel tatların ve organik ürün pazarının ortaya çıkarılacağını bilgisini veren Başkan Edebali, son olarak ise sosyal amaçlı faaliyetlerle mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195