Title of a News Article

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya okul müdürleriyle bir araya geldi. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ilçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl ve İlçe Eğitim Yöneticileri...

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi.
banner206
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya okul müdürleriyle bir araya geldi. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıya Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ilçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, İl ve İlçe Eğitim Yöneticileri ile il genelindeki bütün okulların müdürleri katıldı.
Toplantı açılışında katılımcılara hitap eden Vali Yerlikaya konuşmasına “ Davetimize icabet eden 1036 okulumuzun çok değerli eğitim liderleri, okul müdürlerimizi davetimize icabet ettikleri için hepinize teşekkür ediyorum. Göreve başladığım 3 Mart tarihinden beri ilimizi tanımaya çalışıyorum. O günden bu yana ilimizin eğitim-öğretim kurumlarının tüm liderleriyle bir araya gelmeyi arzu ediyordum. Geçtiğimiz günlerde okul aile birliği başkanlarımızla buluştuk. Bu buluşmayı yılda en az 6 kez tekrarlamak istiyorum” dedi.
GAZİANTEP ÖĞRENCİ SAYISINDA 5. SIRADA
Gaziantep’in nüfus yoğunluğu olarak ülkemizde 8. sırada ama öğrenci sayısı bakımından 5. Sırada olduğunu belirten Yerlikaya, eğitimde mutlaka farkındalık oluşturmak zorunda olunduğunu ifade etti.
Türkiye başarı ortalamasında Gaziantep’in okul öncesinde okullaşma oranında 78. olduğunu belirten Yerlikaya "İlkokullarda bir sorun yok. TEOG ve LYS’ de Türkiye ortalamasının altında bulunan okul sayısının, ortalamanın üstünde bulunan okul sayısından fazla. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan performans değerlendirme sitesinde tüm okulların Türkiye’de ve ilimizdeki başarı sıralarının herkes tarafından görebilir "dedi.
DAHA SAĞLAM OKULLAR YAPILACAK
Okul inşaatları konusuna da değinen Yerlikaya, Gaziantep’te yapılan okullar ve devam eden inşaatların önemli bir bölümünü yerinde incelediğini, yapılarda görülen eksikliklerin yeni yapılacak okullarda olmaması için çok hassas davrandıklarını söyleyerek, meslek odaları ile birlikte çalışıp daha sağlam ve güzel okullar yapacaklarını ifade etti.
Okulların temizliği ve düzeni konusunda İŞKUR ile yapılan protokol kapsamında 2190 hizmetli alındığını bildiren Yerlikaya, bu hizmetlilerin okullarda en verimli şekilde çalışması konusunda okul müdürlerinin duyarlı olmalarını istedi.
Son olarak okul müdürlerine seslenen Yerlikaya "Cumhuriyetimizin emanetçisi olarak gördüğümüz yavrularımızın eğitilmesinde okul idarecilerinin ve öğretmenlerin sabır, heyecan, şevk ve aşkla görevlerini yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Müdürlerimizin öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle çok iyi iletişim kurmalarını, görülen aksaklıklar için de sözün doğrusunu güzellikle söylemelerini istiyorum. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.
Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz tarafından bu yıl uygulanacak başarı-performans artırma konusuna ilişkin sunum yapıldı. Konuyla ilgili web sitesinin tanıtımını yapan Yanmaz, okul müdürleri ile ilgili bilgilere, branş bazındaki başarı değerlerine, ilçeler arası başarı değerlendirmesine ve okulların kendi aralarındaki başarı değerlendirmelerine ulaşılabileceğini ifade etti.
632 OKUL ZORUNLU EĞİTİM KAPSAMINA ALINDI
Gaziantep’te 632 okulun zorunlu eğitim kapsamına alındığının altını çizen Yanmaz “İlimizde 632 okul zorunlu eğitim kapsamına alınmıştır. Böylelikle ilimize atanan öğretmenlerin zorunlu hizmet için dışarı illere gitmelerinin önüne geçilmiş ve yaklaşık 1500 öğretmenimiz zorunlu hizmet görevini İlimizde yapmaya başlamıştır” diye konuştu.
Toplantıda eğitim-öğretim çalışmalarında yeni uygulamaya geçirilecek projeler okul müdürlerine tanıtıldı. Toplantının son bölümünde okul müdürleri söz alarak görüş ve önerilerini Yerlikaya’ya ilettiler.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195