Title of a News Article

Mülteci Kadınlar Araştırma Ve Sonuçları HKÜ’de Açıklandı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gaziantep Temsilciliği, Mozaik Kadın, Aile ve Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ortaklığında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ve katkıları ile...

Mülteci Kadınlar Araştırma Ve Sonuçları HKÜ’de Açıklandı
banner206
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gaziantep Temsilciliği, Mozaik Kadın, Aile ve Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ortaklığında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ve katkıları ile “Gaziantep’teki ’Mülteci Kadınlar ve Ailelerine Yönelik Sosyal Uyum Araştırma Projesi’ sonuçları açıklandı.
’Mülteci Kadınlar Araştırma Projesi’ sonuçları, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kurucu Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. E.Sare Aydın Yılmaz, Mozaik Kadın ve Aile Derneği Başkanı Rabia Aldemir ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gaziantep Temsilcisi Esra Ercan’ın sunumlarıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde açıklandı.
TAMPON BÖLGE ŞART
Proje kapsamında gerçekleştirilen araştırmanın sonuç raporuna göre, mültecilerin durumuna hak temelli bakılması, durumun emniyet ve güvenliğe indirgenmemesi, Suriyeli iş gücü kapasitesine yönelik envanter çalışmasının yapılması, verilen psikolojik destek sürecinde tercüman yetersizliğinin ve eğitim sorunlarının giderilmesi için çalışmaların yapılması, okul öncesi çocukların tespit edilerek eğitime hazırlanması ve uluslararası işbirliğiyle tampon bölgenin kurulması tespitlerinde bulunuldu.
“Savaş ve çatışmaların en masum kurbanları kuşkusuz kadın ve çocuklardır” diyen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz “Politik çatışmalar ve iç hesaplaşmalar nedeniyle fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak olumsuz etkilenen milyonlarca kadın ve çocuk yakınlarını kaybetmekte; fiziksel, duygusal veya cinsel istismara uğramaktadır. Gaziantep’te bulunan Suriyeli kadın misafirlerin durumları hakkında bilgi edinmek, karşılaştıkları problemleri saptamak ve özellikle yaşadıkları trajediye dikkat çekmek üzere Hasan Kalyoncu Üniversitesi, KADEM ve Mozaik Kadın Aile ve Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte, “Gaziantep’teki Sığınmacı Kadınlara ve Ailelerine Yönelik Sosyal Uyum Projesi” gerçekleştirildi” dedi
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren üniversiteler, eğitim hayatının en önemli basamaklarından biridir diyen Yılmaz, “Üniversitelerimiz sadece eğitim kurumları değildir, üniversitelerin aynı zamanda;araştırma, bilgi üretme, bilgiyi dönüştürme, toplumsal değişimi analiz etme gibi görevleri de vardır. Hepinizin bildiği gibi, ülke olarak çok önemli bir toplumsal değişim sürecinden geçiyoruz. Bu süreçte, üniversitelerimize büyük görevler düşüyor. Bulunduğu şehrin nabzını tutabilmek, yerel sorunları teşhis edebilmek, sorunlara çözüm üretmek, üniversitenin temel işlevlerindendir. Biz de Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, tüm disiplinlerde olduğu gibi toplumsal problemlerle mücadele konusunda da öncülük etmeye gayret göstermekteyiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195