Title of a News Article

Medine Camii İbadete Açıldı

Kütahya’nın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Medine Camii, Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve protokol mensuplarının katıldığı bir törenle ibadete açıldı.Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda...

Medine Camii İbadete Açıldı
banner206
Kütahya’nın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Medine Camii, Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve protokol mensuplarının katıldığı bir törenle ibadete açıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, camilerin, Müslümanlar için Kabe’nin birer şubesi olduğunu bildirdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, belediye olarak, başta camilerin temizliği ve çevre düzenlemesi olmak üzere üzerlerine düşen görevi her zaman yerine getirdiklerini dile getirdi.
Vali Şerif Yılmaz da, Kütahya il genelinde halen inşaatı devam 14 caminin bulunduğunu kaydetti.
Medine Camii’nin açılış törenine AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Arık, Galip Gültekin ve Fatih Kölgeli ile daire müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.
Caminin beratı, Vali Yılmaz tarafından cami görevlisine teslim edildi.
Bu arada, caminin yapımında maddi ve manevi katkıda bulunan kişi ve firmalara teşekkür plaketi takdim edildi.
Törende ayrıca Medine Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileri, destekleri nedeniyle Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na da plaket takdim etti. İl dışında olan Başkan Saraçoğlu’nun plaketini Vali Yılmaz’ın elinden Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş aldı.
2 yıl içerisinde yapımı tamamlanan camide, aynı anda 720 kişinin ibadet edebileceği belirtildi.
550 bin TL’ye mal olan caminin açılış kurdelası, Vali Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kütahya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş tarafından kesilerek ibadete açıldı. (EFE)

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195