Title of a News Article

Vali Şerif Yılmaz: Kardeşi Kardeşe Düşürüyorlar, Uyanık Olmalıyız

Gaziler Günü sebebiyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Kütahya Muharip Gazileri Derneği’nin başkan ve yöneticileri, Vali Şerif Yılmaz’ı ziyaret etti.Valilik makamında gerçekleşen ziyarette,...

Vali Şerif Yılmaz: Kardeşi Kardeşe Düşürüyorlar, Uyanık Olmalıyız
banner206
Gaziler Günü sebebiyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Kütahya Muharip Gazileri Derneği’nin başkan ve yöneticileri, Vali Şerif Yılmaz’ı ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Malül Gazi Ahmet Asım Okat ve yönetim kurulu üyeleri Malul Gazi Adnan Süngü, Malul Gazi Necati Aydın, Kütahya Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, Kıbrıs gazileri, Hayrullah Ceyhan, İsmail Türkdönmez, Ali Şahin, İdris Emeksiz ziyarette hazır bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Şerif Yılmaz şehit ailelerine başsağlığı, gazilere acil şifalar diledi.
Yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yılmaz, "Dünya’nın dört bir yanına omuz omuza, kol kola giden insanların tekrar kucaklaşması gerekiyor" dedi.
Vali Yılmaz, "Son zamanlarda ülkemizin içinde bulunduğu bu süreçte sizlerin yaşadıklarınızı tekrar canlandırmaya çalışıyorlar. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyen iç ve dış güçler veya kişiler boş durmuyor. Ülkemiz açısından zor bir süreçten geçiyoruz. Gerek bölgemizde cereyan eden olaylara, gerekse dünya ölçeğindeki olaylara baktığımız zaman sizin önüne geçmeleri için çok neden var, bu yüzden de boş durmuyorlar, durmazlar da. Bu ülke toprakları için bugüne kadar dünya kadar şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Daha da olacak. Biz birlik ve beraberliğimizi sağlarsak onlar içeriden ve dışarıdan ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar amaçlarına ulaşamayacaklar. Ülke, millet ve devlet olarak güçlüyüz artık, eskisi gibi değiliz. Gerek teknolojik, gerek bilgi ve tecrübe olarak bunların üzerinden gelecek güçlü bir devlete sahibiz. Düne kadar Çanakkale’de yan yana yatan ecdadın çocuklarını, Kore’ye, Kıbrıs’a beraber giden insanları bugün birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Hiçbir sebep yokken aramıza fitneyi, husumeti çok da kolay ekiyorlar. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Aramızda hiçbir olay yokken birilerinin sözleriyle iki kardeş nasıl birbirine düşüyor anlamıyorum. Demek ki eksiklerimiz var. Her halükarda kardeş olduğumuzu unutmamalıyız. Farklı düşüncelerimizi kullanmaya çalışanlar var, o yüzden uyanık olmalı ve kardeşliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bugünler önemli günler.Vatan toprakları için hayatını veren, parçasını veren insanların unutulmaması gerekir. Dünya’nın dört bir yanına giderken omuz omuza, kol kola giden insanların tekrar kucaklaşması gerekiyor. Eksiklerimiz varsa telafi edip tamamlanması lazım. Camilerde imamlar ’Safları sık tutun’ derler, araya fitne girmesin diye. Biz demek ki arayı açık bırakmışız biraz fitne de şeytan da girmiş aramıza" ifadelerini kullandı. (EFE)

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195