Title of a News Article

TDBB Aralık Ayı Toplantısı Selçuklu’da

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Aralık Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın Ev Sahipliğinde Konya'da Yapılacak.

TDBB Aralık Ayı Toplantısı Selçuklu’da
banner206
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Kasım Ayı Yürütme Kurulu Toplantısı İstanbul’da yapıldı. Toplantı’da 23 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısının, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde Konya’da yapılmasına karar verildi.
TDBB Kasım Ayı Yürütme Kurulu Toplantısı, 18 Kasım 2015 Çarşamba günü İstanbul’da Birlik Merkezinde yapıldı. TDBB Başkanı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Başkanlığındaki toplantıya, Yürütme Kurulu Üyeleri Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak katıldı.
Birlik Genel Sekreteri Fahri Solak’ın, 21 Ekim 2015 tarihli Yürütme Kurulu toplantısından bu güne kadar gerçekleştirilen etkinlikler ve önümüzdeki aylarda yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantı, gündemdeki konuların görüşülmesiyle devam etti.
Toplantıda, 2015 Aralık ayında “Yerel Yönetimlerde Ulaşım, Toplu Ulaşım Ağı Planlama ve Otopark Alanları Yönetimi” konulu uzman eğitim programının gerçekleştirilmesi, “Sarı Saltuk Bulgaristan Buluşması” programına birlik tarafından destek ve katılım sağlanması, TDBB, Kırgızistan İstanbul Başkonsolosluğu, TİKA ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğinde “Doğumunun 100. Yılında Kırgız Şair Alıkul Osmonov Anma Programı”nın İstanbul’da düzenlenmesi, TÜRKPA’nın 6. Genel Kurul Toplantısına katılım sağlanması, “I. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması”na destek verilmesi, Birlik Yönetim Kurulu Üyelerinden Bosna Hersek Novi Grad Sarajevo Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetin 01-06 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul’a yapacakları çalışma ziyareti ile ilgili koordinasyonun sağlanması, 18-20 Aralık 2015’te Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu”na yurt içi ve yurt dışı üyelerden katılım sağlanması, Moğolistan ve Kırgızistan üye belediye yöneticilerine yönelik olarak “Şehircilik, Planlama” ve “Temizlik Hizmetleri” konularında uygulamalı eğitim programları düzenlenmesi ve TİKA işbirliğinde gerçekleştirilecek “Türkler ve Boşnaklar Afrika’da Birlikte Çalışıyor” projesine destek verilmesi gibi konular karara bağlandı.
Toplantıda ayrıca, 2016 faaliyet dönemi içinde Türk Cumhuriyetleri’nin Bağımsızlıklarının 25. Yılı dolayısıyla yayın, toplantı vb. çalışmalar yapılmasına, Tataristan, Dağıstan ve Bosna Hersek’e ziyaret programı yapılması için çalışmaların başlatılmasına, Güneyyurt (Karaman) Belediyesi’nin TDBB’ye yapmış olduğu üyelik müracaatının uygun görüşle Yönetim Kurulu’na sunulmasına ve Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısının 23 Aralık 2015 tarihinde Selçuklu Belediyesi ev sahipliğinde Konya’da yapılmasına karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142