Title of a News Article

Akçadağ Esnafı Dertli

Malatya'nın Akçadağ İlçesinde Kayısıcılık Yapan Cahit Leventoğlu, Dövizdeki Dalgalanmaların Kayısı Sektörünü De Vurduğunu Söyledi.

Akçadağ Esnafı Dertli
banner206
Birçok sektörü etkisi altına alan dövizdeki dalgalanma kuru kayısı sektörünü de vurdu. Kuru kayısı ticareti yapan Akçadağlı esnaf Cahit Leventoğlu, dövizin yükselmesinin ardından kuru kayısı sektörünün olumsuz etkilendiğini belirterek, “Piyasada yaprak oynamıyor" dedi
Akçadağ ilçesinde kuru kayısı ticareti yapan Cahit Leventoğlu, “7 Haziran seçimleri öncesinde birinci kalite kuru kayısının kilosu toptan 11-12 TL’ye giderken, seçimlerden sonra bu rakamlar 7-8 TL’ye kadar düştü. Sektörde çok büyük bir durgunluk var. İhracat yapan firmalar dolar bozarak kayısı almıyor. Bu durum ise ihracatın duraklamasına, iç piyasadaki sirkülasyonun olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Dolardaki sert yükseliş devam ettikçe, Türkiye’de ki ekonomik durum daha da kötüye gidecektir. Doların artması demek orta vadede enflasyonun artması demek. Bununla birlikte Türkiye’de ki birçok şirket batma noktasına gelebilir. Umarız 1 Kasım seçimleri ekonomik istikrarı getirir, aksi takdirde halimiz harap" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142