Title of a News Article

TKDK Enerji Sektörünü Hibe İle Destekleyecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, enerji sektöründe desteklere başlanılacağını söyledi.Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu TTSO AB Bilgi Merkezi tarafından Trabzon ABİGEM’in desteğiyle...

TKDK Enerji Sektörünü Hibe İle Destekleyecek
banner206
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, enerji sektöründe desteklere başlanılacağını söyledi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu TTSO AB Bilgi Merkezi tarafından Trabzon ABİGEM’in desteğiyle düzenlenen Avrupa Birliği KOBİ Günleri’nde konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, 2008 yılında kurulduklarını 2009 yılında personel alımlarını tamamlandıklarını, 2011 yılından buyana Trabzon’da hibe fonlarını yönettiklerini belirtti.
Çeşitli sektörlerde destekleri bulunduğunu belirten Aydoğdu, “Başlık olarak değerlendirdiğimizde, hayvancılık sektöründe büyük ve küçükbaş olarak desteklerimiz mevcut. İşleme tesislerinden et işleme tesisi, süt işleme tesisi, meyve sebze işleme soğuk hava deposu gibi desteklerimiz var. Çiftlik faaliyetlerinin desteklenmesi alanında örnek olarak arıcılık ve kültür balıkçılığı var. Kırsal turizm var. Türkiye’de 42 il arasında birinci olduğumuz sektör, otel, restoran, kafeterya, lokanta gibi turizmle ilgili bütün sektörler destek kapsamında, yöresel ürünlerimiz de destek kapsamında olan başlıklardır” dedi.
Aydoğdu, son olarak IPART 15 Aralık’ta ülke genelinde tanıtımlarına başlayacağı yenilenebilir enerji alanında HES hariç bütün enerji üretimi sektörlerinin destekleneceğini kaydederek, “Enerji konusunda belediyelerimiz bizlere müracaat ettiğinde yüzde 100’ye kadar desteklerimiz var 1.2 milyon Avro ’ya kadar. Bunlar yeni desteklenen sektörlerimiz. Her tedbirin kendine ait şartları ve limitleri var” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2015, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195