Title of a News Article

Aday Profili nasıl olmalı?...

 Yaklaşan Yerel seçimlerde bütün siyasi partiler açısından bir Belediye Başkan adayında olması gereken özelikleri 10 madde ile özetledim.

 

1-      Belediye başkan adayı halkta karşılığı olan , liyakatlı ve bulunduğu bölgede özgül ağırlığı bulunan kişiler olmalıdır.

 

2-      Yine Başkan adayı bulunduğu bölgedeki mahalleri bilen ve muhtarların, kanat önderlerinin tanıdığı kişilerden olmalıdır.

 

3-   Başkan adayının belediyecilikten anlaması ve yerel yönetimlerle ilgili gerek teorik gerek pratik bilgiye sahip olması gerekir. Yine Başkanın eğitim seviyesi yüksek olmalıdır.

 

4-      Başkan adayının söz konusu bölgesinde doğması ,büyümesi ve yaşamış olmasının önemi yüksektir.

 

5-      Belediye başkanı şehrin tanıdığı, bildiği kişiler olmasının yanı sıra muhakkak o şehirden ve halkla iç içe olmalıdır. Yine aday olacağı il ya da ilçenin sıkıntılarını bilmelidir.

 

6-      Belediye başkanı şehrin etnik yapısına uygun olmalıdır. Bulunduğu bölgede yaşayanların dillerini bilmesi önemlidir. Bütün etnisiteler aday belirlenirken dikkate alınmalıdır.

 

7-      Belediye başkanı sadece aşiretinin oyları düşünülerek seçilmemeli eğer aşiret üyesi olacaksa da o aşiretin en kıymetli ve vizyon sahibi bireylerinden biri olmalıdır.

 

8-      Belediye başkan adaylarından bir ya da birkaçı kadın aday olmalıdır. Toplumun yarısını kadın oluşturduğu gibi kadınlar belediye başkanlığında da temsil edilmelidir.

 

9-      Şehirdeki sivil toplum örgütleri ile meslek kuruluşlarının ve bulunduğu siyasi partinin teşkilatlarının da tanıdığı isimler belediye başkanı olmalıdır.

 

10-  Partisinden güç alan değil partisine güç katacak ,yolsuzluğa bulaşmamış sabıkasız,dürüst, temiz olan bireyler başkan adayı olmalıdır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
FeraT DAĞ
FeraT DAĞ - 5 yıl Önce

Urfamiz gibi bu dediginiz değerlerden uzak olan bir il için böyle Ütopik düşünmeyin lütfen eğer öyle bir aday olursa ve seçilse dahi barınamaz çünkü urfada halk gerçekten böyle ezilmeye torpile yolsuzluğa asiretcilige Ağaliğa tefeye yandaşlığa razıdır.e bunların hangisi İslam'da ve insanlıkta bulunan şeylerdir. ..

banner195

banner142