Title of a News Article

Ayhan'dan Yalçınkaya'ya sert sözler...

Ayhan'dan Yalçınkaya'ya sert sözler...
banner206

Akçakale Belediye eski Başkanı Abdulhakim Ayhan ile şuan ki mevcut Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya arasındaki tartışmalar bitmek bilmiyor. Eski Başkan Ayhan, Yalçınkaya’yı yine sert bir dille eleştirdi.

Abdulhakim Ayhan, geçtiğimiz günlerde ilçede satıldığı belirtilen park üzerinden isim vermeden Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya yüklendi.

“Son günlerde Akçakale Belediye’sinin gerçekleştirmiş olduğu park satışı ile ilgili bir çok spekülasyonlarla kriz ortamı oluşturulmuştur” diyen Ayhan, “Bu algı operasyonunu oluşturan ve buradan mağdur edebiyatı yapıp kendisini aklamaya çalışan da Akçakale Belediye Başkanı’nın ta kendisidir. Ben seçimi kaybetmiş bir kardeşinizim, mevcut Başkan seçimi kazanmış halkın gönlünde yerini kaybetmiş bir isimdir. Bu yalan dolana dur deyip kıymetli Akçakale Halkını bilgilendirmek için bu yazıyı kaleme aldım” dedi.

‘KENDİSİNİ ZORA SOKUYOR FARKINDA DEĞİL'

İlçede parkı yapan firmanın belediyeden alacağı olduğunu söyleyen Ayhan, “Söz konusu satışı yapılan parkı alan firma sahiplerinin Belediyeden alacağı vardır. Fakat böyle bir hizmet yapılmadı bu işlem gerçek dışıdır diye İçişleri Bakanlığı’ndan kontrolör talep eden Sayın Yalçınkaya bu iş yapılmadı diye iddia ediyordu. Fakat yapılan denetleme sonucunda hizmetin ve malın temin edildiğini anlayınca. Firma sahipleri ile masaya oturup park imara açılır ve satışı gerçekleşir. Madem bu kadar belediyeyi düşünüyorsun borca itiraz ederek neden borç tutarını yükselttiniz? İki gün önce çıkmış olduğu canlı yayında parkı geri alacağını söyledi. Sayın Başkan ne yapmaya çalışıyorsunuz? Devamlı eski Başkan döneminin borcundan dolayı icralık olduk diye açıklama yapıyorsunuz. Ben hizmet yaptım tüm ihalelerin hesabını verdim. Fakat sizin yaptıklarınızı incelemeye gelecek Sayıştay denetçilerini durdurmak için Ankara’ya gidip gelmekten yorgun düştünüz. Ayrıca şahsımda AK PARTİ Belediye Başkanlığı yapmış birisiyim. Bir bakıma kendi partisini çıkmaza sokuyor farkında değil.”

'BELEDİYE BATMIŞ DİYE AĞLAMAYA DEVAM MI EDECEKSİNİZ'
 

Açıklamasının devamında belediyenin gelir giderlerine de değinen Ayhan şu ifadelere yer verdi:

“Bu ay ortalama 4.600.000 TL Belediyeye gelecek ödenek, kredi borcu 700.000 TL  ve personel maaşları ve giderleri 2.000.000 TL geriye kalan 1.900.000 TL  Sayın Başkan kalan tutar size yeter mi ? Yoksa yine köy toplantılarında Belediye batmış diye ağlamaya devam mı edeceksiniz?  Ayrıca gelecek ay % 25 daha fazla ödenek gelecek yaklaşık 5.750.000 TL’ye tekabül etmektedir. Kıymetli Akçakale Halkını bilgilendirmek ve hakkını korumak benim boynumun borcudur.  Kıymetli hemşerilerime  kucak dolusu sevgilerimle. Her şey gönlünüzce olsun. Hak ile olanın yolu hak'tır, hak'sıza herşey müstehaktır…”

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2021, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195