Title of a News Article

11 kişiden 2'si tutuklandı

11 kişiden 2'si tutuklandı
banner206
 Şanlıurfa'da, dün Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde eş zamanlı bir operasyon gerçekleşti. Yetkili mercilere sevk edilen 11 kişiden 2si tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına yönelik hakaret ettiği, aralarında HDP Bozova Eş başkanının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı. İlk soruşturmanın ardından yetkili merciler karşısına çıkarılan zanlılardan aralarında HDP Bozova İlçe Eş başkanının da bulunduğu 2 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Şanlıurfa Il Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi...

"PKK/KCK–PYD/YPG silahlı terör örgütünün eylemlerinin engellenmesi ve örgüt üyelerinin deşifre edilmesine yönelik olarak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü TEM, İstihbarat, Siber Suçlarla Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüklerince 15.02.2019 günü müştereken gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde;

Terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduklarına dair hallarında bilgiler bulunan şahıslar ile sosyal medya platformları üzerinden Terör Örgütünün Propagandasını yaptıkları ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a hakaret ettikleri tespit edilen, aralarında HDP Bozova İlçe Eş Başkanının da bulunduğu (9) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslar 16.02.2019 günü adli mercilere sevk edilmiş, şahıslardan Bozova HDP İlçe Eş Başkanı ve (2) şahıs TUTUKLANMIŞ, diğer şahıslar adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.  Kamuoyuna saygı ile duyrulur."

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195