Title of a News Article

6 kişinin öldüğü davada 3 tutuklama..

6 kişinin öldüğü davada 3 tutuklama..
banner206

URFASTAR

Geçtiğimiz Cumartesi günü Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik köyünde İzol aşiretine mensup 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada; 4 kişi, yaralıların hastaneye götürülürken araçla ise bir başka köyde 2 kişiye çarpmasıyla sonucu hayatını kaybetmesine neden kaza sonrası adli mercilerin yürüttüğü geniş kapsamlı soruşturma neticesinde, 3 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Tutuklular arasında Cihan İzol'da yer alıyor.

İzol ailesine mensup Amca çocukları olduğu öğrenilen ve arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada 2'si kadın 4 kişi hayatını kaybetmişti. Olay sonrası hastaneye götürülen yaralıların bulunduğu araç Karakoyunlu köyünde yolda duran 2 kişiye çarptı. Burada yaşanan kazada 2 kişi olay yerinde can vermişti. Toplamda 6 kişinin öldüğü olay sonrası geniş çaplı soruşturma ve güvenlik önlemi alındı.

Eski Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşleri ve yeğenleri arasında çıkan silahlı kavga sonrası yaralananların hastanedeki tedavileri sürüyor. Sağlık durumlarının iyileşmesi halinde yargı önüne çıkacakları belirtildi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaparak, kamuoyunu bilgilendirdi. 

Erin paylaşımında şunları söyledi;

"1) İlimiz Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesinde 15 Haziran 2019 günü saat 09.00 sıralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle aynı aileye mensup taraflar arasında çıkan ve altı (6) vatandaşımızın hayatını kaybettiği, altı (6) kişinin de yaralandığı olayla ilgili olarak,

2) ilk andan itibaren gerekli müdahaleler yapılmış ve en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alınarak kamuoyu bilgilendirilmiştir. 

3) Büyük bir titizlikle adli makamların gözetiminde yürütülen adli soruşturma kapsamında bugüne kadar adliyeye sevk edilen üç (3) şüpheli tutuklanarak cezaevine konmuştur. Hastanede tedavi altında olan diğer üç şüphelinin de durumları yakından takip edilmekte olup, 4)sağlık koşulları uygun olur olmaz adli makamların önüne çıkarılacaktır.

Çeşitli basın kuruluşları ve sosyal medya platformlarında dile getirilen, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütülen adli ve idari soruşturmaya gölge düşürecek iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, 5) bu tür iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142