Title of a News Article

Birecik’te Kahraman gibi karşılandı

.

Birecik’te Kahraman gibi karşılandı
banner206


Ordu içine sızan bir grup cuntacının Türkiye’ye kabus yaşatan darbe girişiminin ardından demokrasiye sahip çıkmak için meydanları boş bırakmayan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinin demokrasi gazisi krallar gibi karşılandı.

 

DAVUL-ZURNA İLE SEVGİ SELİ

İstanbul’da yaşanan olaylar sırasında yaralanan Birecikli genç 20 yaşındaki Cuma Zor, memleketi Birecik’e gelmek için Gaziantep Havalananına inişinde krallar gibi karşılandı. Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı’nın talimatıyla görevlendirilen özel araçla hava alanında çiçeklerle karşılanan gence, Birecek’te nöbet meydanına gelişinde, halk davul – zurna eşliğinde sevgi gösterisinde bulundu.

 

BAŞKAN ANLINDAN ÖPTÜ

Belediye Başkanı Pınarbaşı, olay gecesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önünde askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan gence, “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu. Pınarbaşı, demokrasi gazisi gence çiçek verip, anlından öptükten sonra yine özel araçla evine  bırakılmasını sağladı.

 

HALKA TEŞEKKÜR

Başkan Pınarbaşı, sosyal medya hesaplarından da halka teşekkür ederken, “15 Temmuz 2016 Cuma akşamı kirli darbe sürecinin ilk anından itibaren 7’den 70’e meydanlar da vatan da bizim” diyerek, milletimizin mücadelesine ortaklığı, darbeye ve cuntaya direnmeyi onur sayan Birecik halkına şükran ve minnetlerimi arz ederim” ifadelerini kullandı.

 

NÖBETTEKİ VATANDAŞA İKRAM

Birecik Belediyesi, meydanlarda nöbet tutan vatandaşa ikramlarını da sürdürüyor. Çorba tenceresinin başına geçen başkan Pınarbaşı, çorba kaselerini elleriyle doldururken, belediye görevlileri de nöbete katılan tüm vatandaşlara tatlı ikram etti. 


Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2016, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195