Title of a News Article

Bu emsal karara dikkat...

.

Bu emsal karara dikkat...
banner206

Yargıtay, polise molotofa 5 yıl hapis cezasını onadıYargıtay, Ardahan'da polise molotof atarken polis kamerası ile görüntülenen üniversite öğrencisi Y.G. hakkında verilen 5 yıl hapis cezasını onadı.

Terör örgütü PKK'nın çatı kuruluşu KCK'nın 'silahlı terör örgütü' olduğunu onaylayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, ikinci bir karara daha imza attı. Yargıtay, Erzurum TMK 10. madde ile görevli mahkemesi Ardahan'da polise molotof atarken polis kamerası ile görüntülenen üniversite öğrencisi Y.G. hakkında verilen 5 yıl hapis cezasını onadı.

POLİS PANZERİNE MOLOTOF ATTI

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 5 Mayıs 2014 günü Öğrenci Derneği Hizmet Binası önünde yapılan basın açıklaması sonrası izinsiz gösteri yapıp sözde PKK kontrol noktası kuran gruba polis müdahale etmiş, eylemde polis panzerlerine molotof attığı polis kamerasından belirlenen üniversite öğrencisi Y.G. tutuksuz yargılandı.

5 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'PKK Kongre Gel terör örgütü propagandası yapmak', 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', 'İzinsiz patlayıcı madde bulundurmak' suçlarından 'molotof kokteyli' silah' kapsamına alınmış iki ayrı suçtan yargılanan Y.G. 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR

Daha önce KCK'yı silahlı terör örgütü olarak değerlendiren ve bu kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından da onaylanan Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin daha önce de Molotof kokteyli ile ilgili emsal bir kararın altına imza atmıştı.

YARGITAY HAPİS CEZASINI ONADI

Kararda Molotof kokteyli silah kapsamına alınmış, Üniversite öğrencisi Y.G. hakkında verilen 5 yıl hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı.  

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195