Title of a News Article

DEDAŞ TERÖRÜ YOL KESTİRDİ. ..

.

DEDAŞ TERÖRÜ YOL KESTİRDİ. ..
banner206

Eyyübiye ilçesine bağlı Ugurlu ve Harran ilçesine bağlı Uğraklı kırsal mahallesinde elektrik kesintileri yüzünden ateş yakarak yol kapatma eylemi başladı.

Şanlıurfa'da kış aylarının gelmesi ile birlikte sık sık elektrik kesintileri de yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde yapılan kesinti eyleminin bu seferki adresi yine aynı ilçe sınırlarında bulunan Ugurlu Kırsal Mahallesi oldu. 

Mahalle sakinleri 6 günden bu yana devam eden elektrik kesintisini protesto etmek amacıyla akşam saatlerinde ateş yakarak Akçakale-Şanlıurfa karayolunu trafiğe kapattı. Yüzlerce genç yolun 3 noktasında getirdikleri lastikleri ateşe vererek geçmekte olan araçların geçişine engel oldu. 

Onlarca aracın uzun kuyruklar oluşturduğu mahallenin giriş ve çıkışında zaman zaman hasta taşıyan araçların geçişine izin verildi. Yaklaşık 1 saati aşkın süren eylem Jandarma Ekiplerinin olay yerine gelmesiyle de bitmeyince, kalabalığın dağılması yönünde yasal uyarı yapıldı. Bunun üzerine kalabalık yavaş yavaş ateşten uzaklaşmaya başladı. 

Tazyikli su aracı ile barikatı kaldıran Jandarma Ekipleri yolun yeniden trafiğe açılmasını sağladı. 

Olay hakkında soruşturma başlatıldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195