Title of a News Article

Dikkat! Fakıbaba adına dolandırıcılık...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dikkat çektiği Külliye adına yapılan dolandırıcılığın benzeri Tarım Bakanlığı’nda da gerçekleşti. Şanlıurfalı bir gazetecinin Bakan Fakıbaba’nın danışmanı gibi kendisini gösterip para tahsil ettiği ortaya çıktı. Durumdan Külliye de haberdar oldu. Bakanlık, gazeteciyi dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle savcılığa şikayet etti.

Dikkat! Fakıbaba adına dolandırıcılık...
banner206

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın göreve gelmesinin ardından bakanlıkta görevlendirmeler sürerken, bu durumu ve bazı vatandaşların sorunlarını fırsat bilen H.K. adlı şahıs, kendisini Fakıbaba'nın danışmanı olarak tanıttı. Gazeteci olduğunu ve Fakıbaba'nın danışmanlığını yaptığını iddia eden şahıs, bu yolla ulaştığı K.E. adlı bir vatandaşın banka havalesiyle 06.09.2017 tarihinde 5 bin lirasını aldı. Ancak iş olmayınca K.E. parayı geri istedi ve bundan sonraki aşamada her şey ortaya çıktı.

KÜLLİYYE’YE ŞİKAYET ETTİ

K.E.’ye, sorununu çözeceğini ve Bakan Fakıbaba’ya ileteceğini kaydeden H.K.’nin, aradan 3 aylık süre geçmesine rağmen sorunu çözemeyeceği anlaşıldı. K.E., ödediği 5 bin lirayı geri istedi, ancak bir türlü alamayınca çareyi Külliye’ye ulaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayette buldu. Külliye de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na durumu bildirdi. K.E. ise, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda, “İbrahim bey beni size Cumhurbaşkanımızın danışmanı Ahmet Selim Köroğlu yönlendirdi. Size dekontu da yolluyorum. H.K. bizden Milli Emlak’taki işimizi çözmek için 5 milyar istedi ve bizi oyaladı. Biz adamdan parayı geri istiyoruz ancak bizi oyalıyor. Bu arkadaş sizde görevli basın müşaviri. Rica ediyorum ilgilenirseniz sevinirim.” ifadelerine yer verdi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, H.K.’nin bakanlıkta çalışmadığını hem Külliye’ye hem de dolandırılan K.E.’ye bildirdi. Yaşananların ardından, bakanlık kendini danışman olarak tanıtan H.K.’yi, savcılığa şikayet etti. Gözaltına alınan H.K., Emniyet'teki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (ajansurfa)

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 19:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 6 yıl Önce

ismini tam yayınlayın bu dolandırıcının.

memet kılıç
memet kılıç - 6 yıl Önce

bu dolandırıcının adı köseleemi

yılmaz içler
yılmaz içler - 6 yıl Önce

bu çocuk soy ismi köseler bunun urfada dolandırmadıgı kimse kalmadı

SIRADAKİ HABER

banner195