Title of a News Article

Durdurulan TIR'da gizli zula bulundu

Durdurulan TIR'da gizli zula bulundu
banner206

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde karayoluna döşenen bombanın patlatılması ardından harekete geçen ekipler, şüphelendikleri bir TIR'da gizli bölme tespit etti. Silah ve patlayıcı olabileceği düşünülen TIR'ın gizli bölmesindeki kaçak sigaralar, polisin yaklaşık 10 saat süren çalışması ile ortaya çıkarıldı.

Viranşehir-Diyarbakır karayolunun 3. kilometresinde yola döşenen bomba, gece saatlerinde teröristler tarafından patlatılmış, olayın ardından geniş güvenlik tedbirleri alınan bölgede, sürücüsü şüpheli tavırlar sergileyen bir TIR durduruldu. Durdurulan TIR'da gizli bölme tespit eden polis ekipleri, araçta patlayıcı ve silah bulunması şüphesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri, emniyet otoparkına çekilen TIR'ın kasasında bulunan mısır yükünü indirdi. Hamallar gibi çalışarak mısır yükünü indiren polisler, mısırı kantara getirerek, tarttı. Aracın gizli bölmesini de belirleyen polisler, bu kez inşaat ustalarını aratmayacak bir görüntüyle çalışmasını sürdürdü. TIR'ın kasasının zeminine gizlenen bölmeye ulaşmak için tabandaki tahtaları tek tek söken ekipler, gümrük kaçağı olduğu belirlenen sigaralara ulaşmayı başardı. Polis bu kez esnaf gibi çalışarak, kaçak sigaraları TIR'dan indiren polis ekipleri, yaklaşık 10 saat süren çalışma sonucunda bandrolsüz olduğu belirlenen 12 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Olayla ilgili H.F. (30) isimli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan, TIR'a kaçak sigaraların Mardin'den yüklendiği, üzerine ise mısırın Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yüklendiği öğrenildi.Gözaltına alınan şahsın sorgusunun ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195