Title of a News Article

Eski Vali'den Güven'e sert cevap

Eski Vali'den Güven'e sert cevap
banner206

Şanlıurfa Eski Valisi İzzetin Küçük, HDP'li Leyla Güven'i yalanladı.

HDP Şanlıurfa eski Milletvekili Leyla Güven, bugün PKK'ya yakın bir sitede Ceylanpınar 'da öldürülen iki Polis hakkında bazı iddialarda bulunmuştu. 

Şanlıurfa Eski Valisi İzzetin Küçük Valilik aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şunlara yer verildi. 

Bazı basın yayın organlarında 22 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde şehit edilen iki polis memuru ile ilgili olarak çıkan ve  HDP Hakkari Milletvekili Leyla GÜVEN’in, Şanlıurfa Eski Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK’e atfen yaptığı açıklamalar ve ileri sürdüğü iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür beyanlar, son dönemlerde terörle mücadelede elde edilen başarıları gölgelemeye, terör örgütü mensuplarına moral vermeye ve zihinleri bulandırmaya yönelik maksatlı açıklamalardır.
Haberlerde iddia edilen konular ile ilgili olarak, Sayın İzzettin KÜÇÜK’ün Valiliğimize gönderdiği açıklama metni aşağıdaki gibidir:

“Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 22 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa Ceylanpınar’da iki polis memurumuzun şehit edilmesi konusuyla ilgili olarak, dönemin Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven ile kendisinin anlattığı şekilde bir telefon görüşmem olmamıştır. Bu iddia tamamen mesnetsiz ve gerçeğe aykırıdır.
Ceylanpınar’da söz konusu evde üç polis memurunun kaldığı yönünde bana atfen verdiği bilgiler de aynı şekilde gerçek dışıdır. O tarihte bu evde sadece şehit edilen iki polis memuru kalmaktaydı, üçüncü bir şahıs söz konusu değildir. 
Milletvekili Leyla Güven’in bu açıklamaları; mesnetsiz, tamamen  gerçeğe aykırı, bölgedeki vatandaşlarımızın zihinlerinde soru işaretleri yaratmaya ve zihinleri bulandırmaya yönelik maksatlı iddialardan ibarettir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195