Title of a News Article

Flaş gelişme Barzani net konuştu...

.

Flaş gelişme Barzani net konuştu...
banner206
IKBY Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye yapılacak herhangi bir yardımın PKK'ya destek anlamı taşıdığını belirterek, "PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir." dedi.
Barzani, Al Monitor internet sitesine yaptığı açıklamada, eylemlerine bakıldığı zaman PYD'nin demokrasi konusunda çok samimi görünmediğini söyledi. Barzani, ABD ve PYD arasındaki askeri ve siyasi ilişkilerin gelişmesine ilişkin ise, "PYD'ye yapılacak herhangi bir yardım PKK'ya destek anlamı taşıyor. PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir." değerlendirmesinde bulundu.

Kürt lider, "ABD, PYD ve PKK'nın aynı şey olduğunun farkında değil mi?" sorusuna karşılık ise "Onlar da çok iyi biliyor, ancak çok iyi bildiklerini dile getirmek istemiyorlar. Bildiğiniz üzere bizim de, ABD'nin de önceliği DAEŞ ile mücadeledir. Bu yüzden görmezden gelmeye çalışıyor olabilirler." yorumunu yaptı.

PYD’nin kısa süre önce Suriye’nin kuzeyinde kontrolünde tuttuğu bölgelerde tek taraflı ilan ettiği federasyon konusuna da değinen Barzani, "Federalizm kavramının Suriye'nin durumuna uyduğuna inanıyorum ancak bu konuda Suriyelilerin kendi aralarında ortak bir karara varması lazım. Kürdistan bölgesinde (Ekim 1992) federalizmi ilan ettiğimiz zaman, tek taraflı bir şekilde bunu yapmadık." dedi.

"Erdoğan'ın Kürt sorununu birçok kişiye göre daha iyi anladığını fark ettim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorununa bakış açısının birçok kişiden farklı olduğunu tespit ettiğini belirten Barzani, bu konuda şunları kaydetti: 

"Erdoğan Başbakan olduğu zaman Erbil'e gelip, Kürtler'in inkar politikasının sona erdiğini söyleyen kendisiydi. Bu çok önemli bir gelişmeydi. Erdoğan ile birçok defa bir araya geldik ve Erdoğan'ın Kürt sorununu birçok kişiye göre daha iyi anladığını fark ettim. Erdoğan'dan duyduklarımı daha önce kimseden duymadım.
Kaynak :Aksam.com. tr

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195