Title of a News Article

Flaş! İlkkez ele geçirildi.

Flaş! İlkkez ele geçirildi.
banner206
 

Jandarmadan PKK’nın iletişimine darbe... Terör örgütü PKK'nın Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki iletişim merkezi ele geçirildi.

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gizlilikle yürütülen bir operasyon kapsamında Silopiilçesi Cumhuriyet Mahallesinde bir iş yerine yapılan baskında terör örgütü PKK'nın sözde çağrı merkeziolarak kullandığı techizat ele geçirildi. Terör örgütü tarafından çağrı merkezi olarak kullanılan techizatlarla Kuzey Irak’ta bulunan örgüt mensupları ile yasa dışı iletişim sağlandığı tespit edildi.  
Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yaklaşık 4 ay süren takip sonucunda operasyon yapıldı. Gizlilikle takibe alınan iş yerine yapılan operasyonda 20 bin adet Irak bölgesinde kullanılan Korek hattı, 8 adet sinyal verici modem, 8 adet akü ve çok sayıda iletişim kabloları ele geçirildi. Sözde çağrı merkezi olarak kullanılan iş yerinin camları siyah cam filmi ile kapatılırken, 1 kişinin de sürekli olarak bekçilik yaptığı tespit edildi. Operasyonda ele geçirilen her modemde 8 adet sim kart yuvasının olduğu belirtildi.
milliyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2017, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195