Title of a News Article

Flaş! O Reklamın şifreleri çözüldü...

.

Flaş! O Reklamın şifreleri çözüldü...
banner206
 Darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütü FETÖ'nün yayın organı Zaman'ın, hain kalkışmadan 9 ay 10 gün önce yayınladığı reklam filmi dikkati çekmişti. Savcılık yaptığı incelemede reklam filminin şifrelerini çözdü.
Zaman Gazetesi'nin darbeden 9 ay 10 gün önce yayınladığı reklam filmiyle darbenin işaretini verdiği iddialarını araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu filmle örgütün askeri kanadına mesaj iletildiğini tespit etti ve reklam filmini hazırlayan Zaman marka müdürü Yakup Şimşek ile reklam ajansı sahibi hakkında tutuklama talep etti.

Darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütü FETÖ'nün yayın organı Zaman'ın, hain kalkışmadan 9 ay 10 gün önce yayınladığı reklam filmi dikkati çekmişti.
Bir dönem terör örgütü FETÖ'nün medya yapılanmasının merkez üslerinden biri olan Zaman Gazetesi adına yayınlanan bir reklam filminin darbe işareti olduğu belirtiliyor. 15 Temmuz DArbe Soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, o reklamın iki mimarı hakkında tutuklama talep etti. Dönemin Zaman Gazetesi'nin Marka Müdürü Yakup Şimşek ile filmi hazırlayan reklam ajansının sahibi Tibet Murat Sanlıman, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Savcılık, reklam filmiyle FETÖ'nün askeri kanadına mesaj gönderdiğinin bariz olduğunu ve bu yöntemin terör örgütünün “gizliliğe riayet" ilkesinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Öte yandan şüphelilerden Yakup Şimşek'in terör örgütü lideri Fethullah Gülen ile irtibatı olduğu tespit edildi. Örgütün darbeci askeri kanadı ile fikir ve eylem birliği içerisinde yer alan Şimşek'in, önceden hazırlanan planın bir parçası olarak hazırlanan reklam filminin konusunu belirleyen şahıslar içinde yer aldığı anlaşıldı.

Darbenin işaretinin verildiği reklam filmini hazırlayan ajansın sahibi olan Tibet Murat Sanlıman'ın da 17/25 Aralık kumpasının ardından terör örgütü FETÖ'nün reklam işlerini üstlendiği belirlendi. Her iki şüpheli de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği savcılığın talebini inceliyor.

Yeni Şafak

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195