Title of a News Article

Flaş! Şafak operasyonu yapıldı...

.

Flaş! Şafak operasyonu yapıldı...
banner206
 Irak’ın Kuzeyi’ndeki Metina ve Zap bölgelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen üç ayrı barınma alanındaki sığınak ve silah mevzileri, hava harekatında tam isabetle imha edildi, her iki bölgede 35 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, yurt içinde jandarma ve emniyet güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri de kendi sorumluluğunda bulunan alanlarda aralıksız olarak teröristle mücadeleye devam ediyor.

Buna göre, önceki gün Hakkari bölgesinde tespit edilen terör örgütüne ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava ve kara harekatı ile imha edildi.

Operasyon kapsamında yapılan arazi aramasında teröristlerce kullanılan iki mağarada, bir el bombası, 120 elektrikli fünye, 26 bidon mazot, patlayıcı yapımında kullanılan tüp ve düzenekler, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

DİYARBAKIR LİCE’DE HEDEFLER TAM İSABETLE VURULDU

Lice’deki operasyonda tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik hava harekatında hedefler, tam isabetle imha edildi, harekat kapsamında 14 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Siirt’teki operasyonda ise teröristlerin karargah olarak kullandığı sığınak ve barınaklar tespit edildi. Yapılan aramada, 200 adet 7,62 mm Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, biri büyük iki telsiz, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Tunceli Pülümür ve Şırnak Çukurca karayolları ile Şemdinli’de birer el yapımı patlayıcı bulunarak, yerlerinde imha edildi.

Dün de Irak’ın Kuzeyi’ndeki Metina ve Zap bölgelerinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen üç ayrı barınma alanındaki sığınak ve silah mevzileri hava harekatında tam isabetle imha edildi. Her iki bölgede 35 terörist etkisiz hale getirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 08:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195