Title of a News Article

Gaziantep'deki acı bilanço belli oldu

.

Gaziantep'deki acı bilanço belli oldu
banner206
Gaziantep kent merkezinde bir sokak düğününde patlama meydana geldi. Valilik, 30 kişinin yaşamını yitirdiğini 94 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Gaziantep şehir merkezinde Siirtli bir ailenin okul bahçesinde yaptığı düğüne bombalı saldırı düzenlendi. Gaziantep Valisi olayın hemen ardından yaptığı açıklamada "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" dedi. Valilik tarafından yapılan son açıklamaya göre saldırıda 30 kişi öldü, 94 kişi de yaralandı.

ÖLÜ SAYISI 30'A YÜKSELDİ
Gaziantep Valiliği, kına gecesinde düzenlenen bombalı saldırıda 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 94 kişinin de yaralandığını açıkladı. Sayının daha sonra 30'a yükseldiği açıklandı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 22 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun."
Valilikten saat 03.20 sıralarında yapılan açıklamayla ölü sayısının 30'a yükseldiği bilgisi verildi.


CANLI BOMBA İDDİASI
AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, saldırının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğine dair duyumlar aldıklarını belirtti. Erdoğan, DHA muhabiri Kırmızıtaş'ın ölenler olduğuna dair aktardığı bilgisini de doğruladı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhırbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının ardından yetkilileri arayarak bilgi aldı.

15 GÜN SÜREYLE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Akşam saatlerinde IŞİD denetimindeki Cerablus bölgesinden atılan roket mermisi, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki boş araziye düşmüş, Beşkılıç ile Türkyurdu arasındaki bölge 15 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195