Title of a News Article

KESİNTİLER SORU ÖNERGESİ OLDU...

.

KESİNTİLER SORU ÖNERGESİ OLDU...
banner206
 Şanlıurfa’da son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları canından bezdirdi. Hem vatandaşlar hem STK’lar hem de kentin ileri gelenleri bu sorunla uğraşırken HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da verdiği soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Şanlıurfa’da elektrik kesintileri ile ilgili büyük sorunlar yaşanıyor. Kentin hemen her noktasında yaşanan kesintiler yüzünden hem vatandaşlar hem de esnaf büyük sıkıntılar yaşarken, Şanlıurfalılar da yaptıkları eylemler ve açıklamalarla seslerini duyurmaya çalışıyor. Kentte bunlar yaşanırken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verdiği soru önergesi ile Ankara’nın gündemine taşıdı.

Ayhan tarafından verilen soru önergesinde şu ifadeler kullanıldı:

“Elektrik kesintileri yıllardır Şanlıurfa kamuoyu ve basınının değişmez gündem maddesi olmaya devam etmektedir. Elektrik kesintileri yurttaşları o kadar bezdirmiş ki, insanlar artık çareyi sokağa çıkmakta aramaya başlamıştır. Son olarak 2 Ağustos’ta Eyyübiye ilçe sakinleri yolda ateş yakıp, yolu trafiğe kapatarak protesto gösterisi düzenlemişlerdir. Benzer protesto gösterileri geçmiş tarihlerde farklı ilçelerde sıkça yaşanmıştır.

Son birkaç yılda gerek şahsım, gerekse partime mensup ilimizin diğer milletvekilleri, gerekse de diğer muhalefet partisi milletvekillerince, Şanlıurfa’daki elektrik kesintileri ile ilgili olarak, bakanlığınız tarafından yanıtlanması talebi ile çok sayıda soru önergesi sunulmasına rağmen önergelere ya cevap verilmemekte ya da DEDAŞ tan gelen yanıtlar aktarılmaktadır. Yanıtlarda çeşitli gerekçeler öne sürülmekte, hatta yurttaşlar hırsızlıkla suçlanmaktadır. 2017 Ocak ayında parti grubumuzun konu ile ilgili vermiş olduğu Meclis Araştırması Önergesi iktidar partisi milletvekillerinin oy çokluğu ile reddedilmiştir. Bu durum Şanlıurfa kamuoyunda DEDAŞ’ın korunup kollandığı yönünde ciddi kanılara yol açmaktadır.

   Bu bağlamda;

1.             2015,2016 ve 2017 yılının ilk 7 ayında illere göre yaşanan elektrik kesintisi sayısı ve süresi ne kadardır?

2.            Şanlıurfa’daki abartılı elektrik kesintilerini konusunda BİMER, CİMER ve bakanlığınıza iletilmiş şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetlerle ilgili olarak ne gibi çalışmalar yürütülmüştür?

3.            DEDAŞ ile yapılan ihale şartnamesindeki taahhütlerin (personel, araç gereç, bakım onarım vb.) yerine getirilip getirilmediği ile ilgili olarak gerekli denetimler yapılmakta mıdır? En son denetim hangi tarihte yapılmıştır? Denetim raporlarını kamuoyuyla paylaşmayı düşünür müsünüz?

4.            Denetimler zamanında yapılıyor ve DEDAŞ şartnameye uygun çalışmalar yürütüyor ise aboneleri daha fazla mağdur etmeme adına şartnameyi gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?

5.            Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerinin en azından aboneler tarafından makul olarak karşılanabilecek seviyeye düşürülmesi konusunda somut çalışmalarınız mevcut mudur?

6.            Şartname ile söz konusu firmaya, yılda bildirimsiz olarak kaç kez ve kaç saat elektrik kesme olanağı tanınmıştır? Bunun aşımı durumunda -ki bunun Şanlıurfa’da çok aşıldığını düşünüyoruz- abonelere tazminat ödenmiş midir? Ödenmemiş ise gerekçesi nedir?

7.            Şanlıurfa kamuoyunda söz konusu firmanın bakanlığınız ve hükümet tarafından korunup, kollandığı yönündeki algı konusunda ne düşünüyorsunuz? Söz konusu ticari firma ile şartname dışında herhangi bir ilişkiniz mevcut mudur?”

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195