Title of a News Article

Kilisede PKK'ya destek duası...

.

Kilisede PKK'ya destek duası...
banner206
 Almanya’nın Revensburg şehrindeki Katolik kilisesi bünyesinde “Yürekli Kadınlar (Mutige Frauen)” adlı bir oluşumla PKK’nın, Türkiye aleyhtarı programlar yaptığı öğrenildi. Geçen hafta cumartesi günü kiliseye ait salonda gerçekleştirilen “PKK’ya destek” etkinliğine, kilisenin papazının ve HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın konuşmaları damgasını vurdu. Kilisenin papazı Reinbold Hübschle’nin yaptığı konuşmada, PKK’ya destek veren ve Türkiye’yi hedef alan açıklamalar yaptığı belirtilirken, HDP’li Feleknas Uca’nın davetli olduğu fakat gidemediği programa telefonla bağlanarak, “Katil devlet” konuşması yaptığı belirlendi.
PKK’LI KADINLARI KİLİSE YÖNETİMİ YÖNLENDİRMİŞ

PKK’lı teröristlere ilk önce maddi yardım toplanılması için müzikli eğlenceli bir gece düşünülmüş. Grup sözcülüğünü yapanlardan Günay Önen, Revensburg Katolik Kilisesi’nin “Siz biraz daha dışarı açılarak neden sesinizi duyurmuyorsunuz?” önerisi üzerine, kilise bünyesinde “Yürekli Kadınlar (Mutige Frauen)” adlı bir inisiyatif kurularak, PKK’lı kadınların etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini itiraf etti. Gecenin ses getirmesi için konuşmacılar davet ederek, panel yaptıklarını belirten Günay Önen, “Gecemizin Almanya’da ve Türkiye’de ses getirmesi için Alman politikacılarını çağırdık. Bizi ve grubumuzu Revensburg Katolik Kilisesi tamamen sahiplendi ve destek verdi. Biz Revensburg Katolik Kilisesi’nin çatısı altında çalışıyoruz” dedi.   

“KİLİSE BİZE SAHİP ÇIKTI”

Almanya’nın Revensburg kentinde bulunan Katolik kilisesinin çatısı altında faaliyetlerde bulunan “Yürekli Kadınlar (Mutige Frauen)” isimli kadınlar inisiyatifi adı altında PKK’ya destek veren çalışmalar yaptıklarını belirten grubun sözcülerinden Günay Önen, “Biz kilisenin çatısı altında böyle bir program yapınca tepkiler yağmaya başladı. Almanya’nın diğer şehirlerinde benzer etkinlikler kiliselerin desteğinde çok yapıldı fakat bulunduğumuz şehirde ilk kez yapıldı. Etkinliğimizin iptal edilmesi için baskılar oldu ve kilisenin bize sonuna kadar sahip çıkması ve destek vermesiyle bu program kilisenin salonunda gerçekleşti. Etkinlikte bir taşkınlık çıkmaması için sadece davetlileri aldık” açıklamasında bulundu.

“CEM ÖZDEMİR VE ALMAN SİYASETÇİLER BİZE DESTEK VERİYOR”

Katolik kilisesinden bağımsız hareket edemediklerini itiraf eden Günay Önen, “Biz kilisenin çatısı altında faaliyetlerimizi yürüttüğümüz için onların izni olmadan bir röportaj verirsek, bize karşı tepki gösteriyorlar. Biz kilisenin tepkisini almak istemiyoruz, çünkü onların ismiyle bize bazı kapılar açılıyor ve bir yerlere geliyoruz. Kilisenin desteğiyle hareket ettiğimiz için politik anlamda insanlar bizi dinliyor artık. Biz Alman siyasetçilerle ve hatta Cem Özdemir’le de yakından görüşüyoruz. Cem Özdemir ve bazı Alman siyasetçiler bize, ‘Türkiye, Hitler Almanyası gibi konuma geldi. Türkiye demokratlıktan uzaklaştı ve açık açık katliam yapıyor’” ifadelerini kullandı.

HDP’Lİ FELEKNAS UCA’NIN KONUŞMASI PAPAZI ETKİLEMİŞ

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın kilise destekli PKK paneline telefon bağlantısı yaparak katıldığını belirten Günay Önen, “Feleknas Uca’nın Almanca yaptığı konuşma başta papaz olmak üzere kilise görevlileri tarafından takdirle karşılandı. Kilise papazı bize daha sonra Feleknas Uca Hanımın konuşmalarından çok etkilendiğini söyledi” dedi.    

HDP’Lİ FELEKNAS UCA DA TELEFONLA BAĞLANTI YAPTI

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca’nın Revensburg Katolik Kilisesi’nin düzenlediği destek gecesindeki yaptığı konuşmada, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı bölgelerde sivillerin nasıl öldürüldüğünü anlattığını ifade eden Günay Önen, “Feleknas Hanım, yaptığı telefon bağlantısında; T.C devletinin sokaklarda sivil insanları öldürdüğünü, yanan sivil cesetlerin hâlâ teşhir edilemediğini ve politik bir çözümün olması gerektiğini söyledi” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 07:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195