Title of a News Article

MİT 40 YILLIK ARŞİVE ULAŞTI...

.

MİT 40 YILLIK ARŞİVE ULAŞTI...
banner206
 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası devletin tüm birimlerinden tek tek temizlenen FETÖ'ye tarihi darbe. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) uzun süredir peşinde olduğu FETÖ'nün 40 yıllık 'personel arşivini' 16 Nisan'da yapılan referandumdan 1 hafta önce müthiş bir operasyonla ele geçirdi. FETÖ'nün ilk kurulduğu günden bu yana başta emniyet olmak üzere kendini gizleyen örgüt üyeleri bu arşivdeki listelerden çıktı. Bölüm bölüm hücre yapılanmasına göre oluşturulan listeyi MİT çözdü. Büyük çoğunluğu halen görevde olan ve emniyet mensubu FETÖ'cüler bu listeden tespit edildi. 
7 bin isim belirlendi 

MİT listedeki her ismin nasıl kullanılacağına dair notlar olduğunu belirledi. Liste MİT ve polisin uzman ekibi tarafından tarandı. Çok kritik görevlerde olan 7 bin isim belirlendi.

Firari müdür yakalandı 

81 ildeki eşzamanlı operasyonda Aksaray'da hakkında yakalama kararı bulunan firari emniyet müdürü Hüseyin Arıoğlu da saklandığı mahrem imamın evinde yakalandı.

Bin 300 kişi gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı MİT ve polisin elde ettiği deliller doğrultusunda 81 ili kapsayan dev bir soruşturma başlattı. 81 ilin emniyetine gözaltına alınacak listeler gönderildi. Çok gizli yürütülen soruşturmada dün sabah eş zamanlı operasyon başlatıldı. Soruşturmada ilk etapta 4 bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığı bunlardan bin 448'inin daha önceden FETÖ'den tutuklu olduğunu öğrenildi. Yapılan baskında şuana kadar bin 300 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Evlerde örgüt dokümanları

Operasyonlarda kendilerini gizleyen mahrem isimlerin evlerinde yapılan aramalarda himmet listeleri, FETÖ ile ilgili dokümanlar bulundu.  Aramalarda yüklü miktarda altın ve döviz ele geçirildi.

Önemli bir adım attık 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu "Dün sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. 81 ilde bin 300 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, i devletimiz açısından önemli bir adımdır" dedi.
Kaynak :Star Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142