Title of a News Article

Onlarca kişi tutuklandı

Onlarca kişi tutuklandı
banner206
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, telefon dolandırıcılığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Onlarca kişinin dolandırıcılık suçundan tutuklandığını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, 13 milyon TL'lik dolandırıcılık yapıldığını söyledi. 

" Uzun yıllardır ülkemizin her köşesinden on binlerce insanı telefonlarla arayarak kendilerini polis, hakim, savcı gibi tanıtmak suretiyle 10 milyonlarca TL’lik dolandırıcılık yapan ve uzun süredir Şanlıurfa ile birlikte Akçakale ve Harran ilçelerimizin adının ülke genelinde dolandırıcık merkezi gibi anılmasına neden olarak ilimizin adını lekeleyen dolandırıcılık şebekelerine karşı Harran ve Akçakale Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile polis ve jandarmamızın etkin ve kararlı soruşturmaları sonucunda sadece son bir yıl içerisinde her iki ilçede 370 kadar kişi bu suçlardan tutuklanmış, yaklaşık 13 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptıkları tespit edilmiştir. 
Bu dolandırıcılık şebekeleriyle ilgili olarak 43 ilde 94 kişiyi dolandırarak mağdur ettiği tespit edilen 24 kişi hakkında bugün itibariyle Harran Cumhuriyet Başsavcılığınca arama ve gözaltı talimatı verilmiştir. Şu ana kadar bunlardan 17’si yakalanmış olup, 7 kişinin yakalanmasına ilişkin çalışmalar devam etmektedir. 
Bir kısım dolandırıcıların uzun süredir eylemlerine devam ederek yakalanmamış olmaları nedeniyle iyice pervasız hale geldikleri ve bazı mağdurları verebilecekleri altın, para veya değerli eşya gibi malların olmadığını görerek kendilerinin dolandırıcı olduğunu ifade edip, bir daha bu tür telefonları açmamaları yönünde telkinlerde bulundukları da tespit edilmiştir.
İlimizin ve ilçelerimizin adını lekeleyen dolandırıcı gruplarına karşı kamu görevlilerinin telefonla para istemeyeceğini bilen vatandaşlarımızın daha bilinçli ve duyarlı hale gelerek bilgi vermeleri halinde Başsavcılıklarımızda ve kolluk güçlerimiz daha etkili soruşturmalar yapabilir hale gelecektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195