Title of a News Article

Siverek'te iş yeri sahibine rekor ceza kesildi

Siverek'te iş yeri sahibine rekor ceza kesildi
banner206

Şanlıurfa'da, horoz dövüşü yaptırıldığı öğrenilen çay ocağına baskın yapıldı, koronavirüs kurallarına uymadıkları gerekçesiyle 71 kişiye ceza işlemi uygulandı. Dövüştürülen 17 horoza ise el konuldu.

Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fırat Mahallesi'nde bulunan çay ocağında pandemi kurallarına uyulmadığı ve horoz dövüştürüldüğü ihbarını aldı. Çay ocağına giden sivil polis, olan biteni cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntüler üzerine söz konusu adrese polis, anında baskın düzenledi.

Horoz dövüşü gerçekleştirilen alanda 17 dövüş horozu ile dövüş öncesi kullanılan hassas terazi, horozların gaga ve ayaklarını sivrileştirmeye yarayan yeğe, horozların muhafaza edildiği ve para konulan kafes ele geçirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerince iş yeri sahibi Ü.T.'ye 105 bin 400 TL idari para cezası kesildi. El konulan 17 horoz ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Horoz dövüşünde mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı çay ocağında toplanan 71 kişiye ise 900'er TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2021, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195