Title of a News Article

Suriyeli şebeke yakalandı...

Suriyeli şebeke yakalandı...
banner206
 Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğünden başarılı sahte altın operasyonu

Şanlıurfa da dört kişiyi sahte altın satarak 225.000 (iki yüz bin yirmi beş) TL dolandıran Suriye uyruklu 6 kişi yakalandı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, 412 sahte altın ile şüpheli şahıslara ait 2 adet telefon, 2400 dolar ve 100 TL ele geçirildi.

Müşteki şahıslar çeşitli tarihlerde telefonla görüştükleri Suriye uyruklu H.A.A – M.M.E.M- H. A.M.- A. E.H-Z.M- ve M.H’den altın almak için Şanlıurfa’ya geldi.

Kendilerine numune olarak gösterilen altını kuyumcuya götürüp, bozdurdu. Altının hem gerçek, hem de ucuz olduğunu gören müştekilerin Suriyelilerden yanlarında diğer altınları da istedi.

Suriyeli şüpheli Şahıslar yanlarındaki, üzerinde erkek, kadın ve aslan figürleri ile Osmanlı tuğrası bulunan altınları sattı.

Altınları aldıktan sonra bozdurmak için kuyumcunun yolunu tutan mağdurlar sahte olduklarını öğrenince polise başvurdu.

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayis Sube ekipleri, kimliklerini tespit ettiği H.A.A – M.M.E.M- H. A.M.- A. E.H-Z.M- kaldıkları eve operasyon düzenledi.

Şüpheliler gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda ise siyah bir çorap içerisinde ile şüpheli şahıslara ait 412 adet sahte altın, 2 adet telefon, 2400 dolar ve 100 TL geçirildi,

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen toplamda 5 şahıs çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195