Title of a News Article

Suruç eylemlerine 42 gözaltı

Suruç eylemlerine 42 gözaltı
banner206

Bursa polisi tarafından son 3 ayda yapılan terör operasyonlarında "örgüte üye olmak ve propagandasını yapmak" suçlarından gözaltına alınan 57 şahıstan 33’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan şahıslardan 10’u hakkında adli kontrol verilirken 14’ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

37 kişinin hayatını kaybettiği Suruç’taki canlı bomba saldırısının ardından başlayan ve ardından devam eden 3 günlük süreçte aralarında Bursa’nın da olduğu 33 ayrı ilde silahlı ve bombalı saldırı, adam kaçırma ve yol kesme, gösteri yürüyüşü, terör örgütü propagandası gibi 200’ün üzerinde eylemin gerçekleştirildiği belirtilirken, Bursa’ da son 3 ayda terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen kişilere yapılan eş zamanlı operasyonlarda 57 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

SURUÇ EYLEMLERİNE 42 GÖZALTI

20 Temmuz’da Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi’nde meydana gelen ve 37 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısının ardından tüm yurtta başlayan Suruç eylemleri, Bursa’ya da sıçramış Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki provokatif yürüyüşte eylemciler tarafından bir polis memuru da darp neticesi yaralanmıştı. Gün boyu Kent Meydanı ve Bursa adliyesi önünde yapılan eylemlerde gözaltına alınan 29 kişiden 22’si tutuklandı. 4 şahıs serbest kalırken 4’ünün de arandığı belirtildi.

Eylemlerin gece saatlerinde de devam ettiği Emek Mahallesi’nde gözaltına alınan 13 kişiden ise 4’ü tutuklanırken 5 hakkında adli kontrol kararı verildiği 4’ünün ise serbest bırakıldığı belirtildi.

 

YENİŞEHİR OLAYLARINA 10 GÖZALTI

Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde yapılan yasadışı toplumsal eylemde, PKK/KCK terör örgütünü, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H ile terörist başı Abdullah Öcalan’ı övücü mahiyette slogan atan ve eylemlerde ev ve işyerlerine, araçlara zarar verdikleri tespit edilen 10 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı. Şahıslardan 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 5'i zanlı ise terör örgütü propagandası ve 2911 sayılı kanuna muhalefet suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, çok sayıda fişek ve tabanca mermisi ele geçirildi.

 

FACEBOOK’TAKİ PAYLAŞIMLARA 5 GÖZALTI

Öte yandan Bursa polisi interaktif alanda da boş durmadı. Sosyal paylaşım sitelerinde kendisine ait veya fake hesaplardan terör örgütünü övücü, Türk Ordusu'nu küçük düşürücü paylaşımlarda bulunan kişilere karşı Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile birlikte çalışma başlatıp operasyon yapan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terör Şube ekipleri 5 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 3’ü tutuklanırken 2'sinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yüzlerce kamera görüntüsünü görsel ve yazılı sosyal paylaşımı en ince ayrıntısına kadar inceleyen Bursa polisinin tespit çalışmalarının devam ettiği önümüzdeki günlerde ek gözaltıların yaşanabileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195