Title of a News Article

Urfa'da dev operasyon! Kodlar çözüldü

Operasyonlar kapsamında bugüne kadar peyderpey 70 kişi tutuklanmıştı. Bugün ise şebekenin kalan 24 üyesi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis şebeke üyelerinin evlerine baskın yaptı. Operasyon kapsamındaki şebekenin şimdiye kadar tespit edilebilen dolandırıcılık miktarı yaklaşık 5 milyon lira...

Urfa'da dev operasyon! Kodlar çözüldü
banner206

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan'ın talimatları doğrultusunda Polis ve jandarmadan oluşan özel bir ekip dolandırıcıların peşine düştü. son aylarda büyük operasyonlar yapıldı. dolandırıcılar Harran ve Akçakalede saygın zengin iş adamı olarak gezmeye başladı. Toplum bu dolandırıcıların cezalandırmalarını bekliyor. Yakalan bir çok dolandırıcı , mağdur ettikleri şahıslardan bazılarına paralarını iade etti. Baroya ait bazı Avukatların bu dolandırıcıları savunmaları ise eleştiri konusu oluyor.

KODLAR ÇÖZÜLDÜ

Soruşturma sürecinde dolandırıcılık şebekesinin kodları da çözüldü. Tespitlere göre şebeke mağdurları arayarak dolandıran şahıs “atıcı”, dolandırılan mağdurdan parayı almaya giden “eldenci”,  parayı almaya giden olmadığında paranın aktarılacağı hesabı ayarlayan kişiye ise

“Hesapçı” deniyor.  Şebeke Suriyeli mülteciler adına çıkarılmış telefon hatları kullanıyor. Bu da soruşturmalarda sonuç almayı zorlaştırıyor.

SON 1 YILDA 370 KİŞİ TUTUKLANDI

Akçakale ve Harran Cumhuriyet Başsavcılıklarınca’ son bir yılda yürütülen soruşturmalarda Akçakale'de yaklaşık 8 milyon TL'lik dolandırıcılık yapan  300 kişi; Harran’da ise yaklaşık 5 milyon TL'lik dolandırıcılık yapan 70 kişi telefon dolandırıcılığı suçundan tutuklandı.

Milliyet.com.tr

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195