Title of a News Article

Urfa'da ele geçirildi

.

Urfa'da ele geçirildi
banner206
 Şanlıurfa'da, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerden emniyet amiri İ.E.'nin bilgisayarında, silmeyi unuttuğu ‘By Lock' adlı yazılım üzerinden yapılan haberleşmede yer alan 15 maddelik talimatname ortaya çıktı
Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında savcılık geçen perşembe günü Şanlıurfa ve ilçelerinde görevli 72 polis hakkında gözaltı kararı verdi. Kararın ardından aralarında emniyet amiri İ.E.'nin de olduğu 72 polis gözaltına alınarak sorgulanmaya başladı.

Bu arada meslektaşlarının evinde yaptığı aramada emniyet amiri İ.E.'nin kişisel bilgisayarında, terör örgütü FETÖ'nün yöneticileri tarafından gönderilen 15 maddelik talimatname bulundu. ‘By Lock' sistemi üzerinden yapılan haberleşmede yer alan 15 maddelik talimatnamede hücre tipi yapılanan ve şifreli mesajlarla haberleşen FETÖ'nün örgütsel yapısına ilişkin verilere ulaşıldı.

Terörle Mücadele Şubesinde sorgulanan ve silmeyi unuttuğu bilgisayarında ele geçirilen haberleşmeyi itiraf ettiği ileri sürülen emniyet amiri İ.E., çocuk yaşlardan itibaren FETÖ ile irtibatlı olduğunu kabul etti. Örgüt mensuplarının yönlendirmesiyle polis olduğunu anlatan İ.E. ifadesinde şunları söyledi:

"Görev yapacağı birimler bile bu kişilerin onayıyla yapılıyordu. Örgütten gelen talimatlar ilk önce o ilin imamına ondan ise emniyet imamına, onun da kendilerinden sorumlu kişilere aktarılıyordu. Bu yapılandırma içerisinde yer aldığımız için güzel yerlerde çalışmamız için bize referans oluyorlardı. Maaşımızdan her ay 100 lira himmet veriyorduk. Kurban bayramlarında ise 500-600 liralık kurban tutarını ablalara ya da abilere veriyorduk."

Öte yandan İ.E.'nin silmeyi unuttuğu örgütten gelen mesajlarda ise; By Lock uygulamasının ve dijital verilerin silinmesi, telefonun formatlanması, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarının kaldırılması, aramaya gelen polislerin üzerini avukat aracılığıyla aratmaları gibi bilgiler bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan İ.E.'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün gerçek yüzünü gördüğünü ve etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söylediği de öğrenildi.

DHA

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142