Title of a News Article

Urfa'da flaş operasyon!

Urfa'da flaş operasyon!
banner206

Şanlıurfa merkezli 10 ilde PKK/KCK-YPG/PYD’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheli ifadeleri alınmak üzere Şanlıurfa’ya getirildi.

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve metropollerde saldırı yapmak üzere eğitilen teröristlerin PKK’nın elebaşının yakalanıp Türkiye'ye getiriliş tarihi olan 15 Şubat öncesinde, patlayıcı madde ile metropollerde sansasyonel eylem yapmak üzere eğitim aldıkları, örgütünün "gizli şehir "yapılanması kadrosunda bulundukları, şehirlerde saldırı yapmak üzere "uyuyan hücre" olarak hazır bekletilerek görevlendirdikleri tespit edildi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye'ye getiriliş tarihi olan 15 Şubat öncesinde, "terör örgütü içerisinde faaliyet yürütüp deşifre olmadan ülkeye yasa dışı yollardan geri döndükleri ve uyuyan hücre olabilecekleri" şeklinde haklarında tespit bulunan şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Şanlıurfa merkezli Siirt, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Osmaniye, Adana, Çorum, Uşak ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 18 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

KOBANİ VE KANDİL’DE EGİTİM ALMIŞLAR

 Şanlıurfa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 18 şüpheli ifadeleri alınmak üzere Şanlıurfa’ya getirildi. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyette götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin terör örgütü PKK/YPG denetiminde bulunan Suruç’a sınır komşusu olan Aynelarap (Kobani) ile Kuzey Irak’taki PKK üssü olan Kandilde askeri eğitim, silah ve patlayıcı eğitimi aldıkları kaydedildi.

UYUYAN HÜCREYE OPERASYON

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve metropollerde saldırı yapmak üzere eğitilen teröristlerin PKK’nın elebaşının yakalanıp Türkiye'ye getiriliş tarihi olan 15 Şubat öncesinde, patlayıcı madde ile metropollerde sansasyonel eylem yapmak üzere eğitim aldıkları, örgütünün "gizli şehir "yapılanması kadrosunda bulundukları, şehirlerde saldırı yapmak üzere "uyuyan hücre" olarak hazır bekletilerek görevlendirdikleri tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ise terör örğütü saflarında yer aldığını gösteren fotoğrafların ise ele geçirildiği öğrenildi. Kaynak kanal63.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195