Title of a News Article

Urfa'da ilk tepki Onlardan geldi...

.

Urfa'da ilk tepki Onlardan geldi...
banner206

 ŞUTSO’DAN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, dün gece yaşanan, Millet iradesine, seçilmiş hükümete ve demokrasiye karşı Paralel Yapı Örgütü'nün (FETÖ/PDY) gerçekleştirdiği darbe girişimi ile ilgili Meclis Üyeleri adına bir basın açıklaması yaptı.
Meclis Başkanı iletmiş gerçekleştirdiği basın açıklamasında şunları kaydetti: “Değerli Basın Mensupları; Söze, dün gece yaşanan, Millet iradesine, seçilmiş hükümete ve demokrasiye karşı yapılan Paralel Yapı diye anılan Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) gerçekleştirdiği darbe girişimini esefle ve şiddetle kınadığımızı ifade ederek başlamak istiyorum. Huzurun, refah ve kalkınmayı getirdiğine inanan Şanlıurfa İş Dünyası’nın temsilcileri olarak bizler, halk iradesiyle yönetime gelmiş hükümete girişilen bu kanunsuz girişimin karşısında, devletimizin milletimizin ve demokrasimizin yanındayız.
Ülkenin seçilmiş yönetimine karşı yapılan darbe girişimini asla tasvip ve kabul etmiyoruz. Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir; öyle kalacaktır. Ülkemize büyük acılar veren, her yönüyle telafi edilemez kayıplara yol açan darbeler ve darbe girişimleri, tarih sayfalarında kara lekeler olarak yerini almıştır. Cumhuriyetimizin Kuruluşundan bu yana elde ettiğimiz kazanımları, darbelerle veya darbe girişimleriyle bir kez daha akamete uğratmaya tahammülümüz yoktur. Bir kez daha diyoruz ki demokrasinin, ülkemizin seçilmiş hükümetinin ve milli iradenin yanındayız. Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gücünü milletten almayan bir grubun bu girişimi sonuçsuz kalmıştır. Tüm vatandaşlarımıza, bu girişime karşı, demokrasinin ve milli iradenin yanında olduklarını gösterdikleri için minnet borçluyuz.
Değerli Basın Mensupları; Bizler Şanlıurfa İş Dünyası temsilcileri olarak, ülkemizin, demokratik ve parlamenter sistem içinde yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın da demokrasiye sahip çıkarak bu yöndeki tavrını en güçlü şekilde ortaya koyduğunu gördük.
Ülkemizin, terörle ve küresel krizle mücadelesini sürdürdüğü bu süreçte, meydana gelen bu girişim sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195