Title of a News Article

Urfa'da jandarma komutanı gözaltına alındı...

Urfa'da jandarma komutanı gözaltına alındı...
banner206

FETÖ’nün TSK’deki kripto yapılanmasına yönelik düzenlenen şafak operasyonuyla Şanlıurfa’nın Birecik ilçe Jandarma Komutanı gözaltına alındı.
FETÖ’nün TSK’deki kripto yapılanmasına yönelik İzmir merkezli aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon kapsamında 40'ı muvazzaf 88 şüpheli hakkında gözaltı kararı veriliken, FETÖ'nün adliye ve ceza infaz kurumlarındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 15 ilde  de gözaltına alınan 23 şüpheli adliyeye sevk edildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmaları kapsamında FETÖ'nün TSK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfe telefonlarından arandıkları belirlenen kişiler arasında muvazzaf 3 albay, 3 yarbay, 10 binbaşı, 22 yüzbaşı, 2 üsteğmen ile meslekten ihraç edilen, emekli olan, istifa eden, sözleşmesi feshedilen 21 albay, 4 yarbay, 5 binbaşı, 13 yüzbaşı, 4 üsteğmen ve 1 teğmenin de olduğu öğrenildi.
Birecik İlçe Jandarma Komutanın gözaltına alınmasıyla beraber İzmir Selçuk, ve Erzurum Karayazı ilçe jandarma komutanlarının da gözalatına alındığı öğrenildi. 
Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başta İzmir olmak üzere 33 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 52 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195