Title of a News Article

Urfa Emniyeti açık açık uyardı!

Urfa Emniyeti açık açık uyardı!
banner206

Şanlıurfa Il Emniyet Müdürlüğü Ramazan Bayramına sıkı demetimle giriyor. 
Havadan ve karadan kontrollü bir şekilde, ölümcül kazaların önlenmesi içintüm tedbirleri alacakları yönünde bir açıklama yapan Urfa Emniyet Müdürlüğü açık açık vatandaşları uyardı.
Yapılan açıklamada şunlar denildi;
"Bayramlar  millet  olarak  dayanışmanın,  birlik  ve  beraberlik  duygularımızın arttığı günlerdir. 
Bayram sevincimizin üzüntüye dönüşmemesi, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmelerini temin etmek için şanlıurfa il Emniyet Müdürlüğü  olarak  Ramazan  Bayramı  süresince  trafik  kazalarının  önlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; 
-   Drone ile havadan trafik denetimlerinde bulunulacaktır. 
- Trafik  ekibi  sayısı  artırılarak  hız  ihlali,  emniyet  kemeri  kullanma  vb. ihlallere karşı trafik denetimlerine ağırlık verilerek, sürücülere kurallara uyulması yönünde bilgilendirmeler yapılacaktır. 
-   Hız  ihlallerinin  önlenmesi  amacıyla  farklı  noktalarda  seyir  halinde  ve çevirmeli olarak radar denetimleri yapılacaktır. 
- Toplu  taşıma  yapan  araçlar  üzerinde  sivil  personel  görevlendirilecek, şoförlerin araç sürme sürelerine uyup uymadıkları ve hız ihlalinde bulunup bulunmadıkları kontrol edilecektir. 
-   Araç  ve  yaya  trafiğinin  yoğun  olduğu  bölgelerde  trafik  denetimleri artırılacaktır. 
- Özellikle  şehirlerarası  toplu  taşıma  araçları,  tur  otobüsleri  üzerinde denetimlerimiz  artırılacaktır. şehirlerarası  toplu  taşıma  yapan  araç sürücülerinin  02.00/08.00  saatleri  arasında  uygulama  noktalarında durdurularak gerekli kontroller yapılacak bu esnada 20 dakika sürücünün dinlendirilmesi sağlanacaktır. 
-   Sürücülerin ve yolcuların  bilgilendirilmeleri amacıyla broşür dağıtımları yapılacaktır. 
- Toplu  taşıma  yapılan  şehirlerarası  otobüs  terminalinde  yolcuların  ve sürücülerin bilgilendirilmesi amacıyla 24 saat boyunca güvenli bir seyahat için  sürücülerin  ve  yolcuların  dikkat  edeceği  hususlar  her  saat  otobüs terminali ortak anons sisteminden okunarak bilgilendirme yapılacaktır. 
-   İl Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Ekipleri ile ilimiz polis ve jandarma sorumluluk alanlarında ortak denetimler yapılacaktır.  
Sürücülerimizin  hız  limitlerine, trafik  işaret  ve  işaretçilerine  uymaları ile trafikte nezaket ve saygı kuralları içinde sürüş gerçekleştirmeleri neticesinde bayram sevincimizi üzüntüye dönüştüren trafik kazalarının meydana gelmemesi en büyük temennimizdir. 
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
ŞANLIURFA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195