Title of a News Article

Urfa'yı ağlatan Şehit...

Urfa'yı ağlatan Şehit...
banner206

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde dün gece PKK terör örgütüne mensup teröristlerle  çıkan çatışmada şehit düşen Özel harekat polis memuru Şükrü Can Kayadibi için Şanlıurfada uğurlama töreni yapıldı.

Şehidin cenazesi tören alanına getirilirken Özel harekat polisleri göz yaşları arasında, tekbir getirerek naaşı aldılar.Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası şehit Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi naaşı bugün öğleden sonra tören için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ŞUTİM Ek Hizmet Binası bahçesine getirildi.Şehidin al yıldızlı bayrağa sarılı tabutuna sarılan eşi, annesi, babası ve kardeşleri terör örgütü PKK'ya lanetler okudu. Cenaze törenine katılanlar ise PKK’ya lanet sloganları atarak lanetler okudu.

Şehit için düzenlenen törene Vali Abdullah Erin, 20. Zırhlı Tugay komutanı Tuğ. General Oktay Ağbuba, jandarma Alay komutanı Albay Nuri Öztürk , MHP il Başkanı Mahmut Güneş,  emniyet müdürü Veysel Tipioglu ,BŞB adayı Zeynel Abidin Beyazgül ,Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak , bazı ilçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri katıldı .

MÜDÜR TİPİOĞLU ŞEHİDİN KANI YERDE KALMAYACAK.

Cenaze töreninde konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, terör örgütlerinin hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağının altını çizerek, “Bayrak için, vatan için, mukaddesat için bütünlüğümüz için canını feda eden Şükrü canlar olduğu sürece, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı ile yola çıkan vatanı, barağı ve milleti için gözünü kırpmadan göğsünü siper edip canını vermeyi göze alan yiğitler olduğu sürece, terör örgütlerin maşaları, terör örgütleri, hainler, namussuzlar onları himaye edenler, destek verenler hiçbir zaman emellerine nail olamayacaktırlar.” Dedi.

‘Dökülen kanlar, hiçbir zaman karşılıksız kalmamış ve kalmayacaktır’

“Bugün burada her karış toprağı ecdat kanı ile sulanmış, gece gündüz demeden kendisine terfi eden görevi üstün bir başarı ile ifa ederken terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan komiser yardımcımız Şükrü Can Kayadibi’ni son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.” Diyen Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Bayrak için, vatan için, mukaddesat için bütünlüğümüz için canını feda eden Şükrü canlar olduğu sürece, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı ile yola çıkan vatanı, barağı ve milleti için gözünü kırpmadan göğsünü siper edip canını vermeyi göze alan yiğitler olduğu sürece, terör örgütlerin maşaları, terör örgütleri, hainler, namussuzlar onları himaye edenler, destek verenler hiçbir zaman emellerine nail olamayacaktırlar. Vatan müdafaası ülkemizin birlik ve beraberliği için verilen şehitler ve dökülen kanlar, hiçbir zaman karşılıksız kalmamış ve kalmayacaktır da. Bölücüler ve hainler hiçbir zaman kazanamayacaklar kendi karanlıklarında eriyip gidecekler, kendi bataklıklarında kuruyacak ve kendi kanlarında boğulacaklardır. Bu topraklarda asırlardır var olan kardeşlik hukukunun ve barış iklimini bozulmasın diye dün olduğu gibi bugünde yarında, aziz Türk milletin hizmetinde ülke bütünlüğünü hedef alan saldırılara karşı var gücüyle çalışmaya ve bu uğurda gerekirse canlarımızı feda etmeye devam edeceğiz.” Dedi.

‘Sizleri nasıl teselli edeceğimizi bilmiyorum’

Tipioğlu, “Hayatının baharında henüz 28 yaşındayken dinimize göre, inancımıza göre peygamberlikte sonraki en yüce makam olan şehadet mertebesine ulaşan kardeşimiz, kardeşimizin çok kıymetli ailesi, sizleri nasıl teselli edeceğimiz bilemiyoruz. Ama biliniz ki silah arkadaşları olarak meslektaşları olarak bu üzüntüyü hücrelerimizin her zerresinde ve yüreğimizde hissediyor ve paylaşıyoruz. Şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken, aziz şehidime Allahtan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum.” Diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu ve Vali Abdullah Erin'in konuşmalarının ardından İl Müftüsü Mehmet Taştan dua okunduktan sonra Şehit  Kayadibi göz yaşlarıyla Memleketi Ankara'ya uğurlandı 

Şehit Şükrü Can Kayadibi evli ve iki kız çocuğu babasıydı. Şehit için yarın Ankara da cenaze töreni yapılacak .

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2019, 01:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195