Title of a News Article

Yakınları kendi başlarının çaresine bakıyor

Yakınları kendi başlarının çaresine bakıyor
banner206

 Şanlıurfa'da, sulama kanalına düştüğü öğrenilen 4 çocuk babası adam, 5 gündür halen bulunamadı. Şahsın yakınları kendi çabalarıyla kanalda aramalarını sürdürüyor.

Olay, geçtiğimiz Perşembe günü Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi Mardin Yolu üzerinde bulunan Balaban Köprüsü yakınlarında yaşandı. Vatandaşlar, köprü üzerinde yürüyen bir adamın aniden ortadan kaybolduğunu ile sürdü. Suya düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bölgeye koşan vatandaşlar, DSİ'ye ait kanalı kontrol ettiklerinde şahsın akıntıya kapıldığını gördü. Akıntının sürüklediği şahıs kısa süre sonra gözden kayboldu. Yaşanan olay sonrası olay mahalline polis ve sağlık ekipleri geldi. Dalgıç ekiplerine haber verilmesi üzerine bölgede geniş çaplı arama başlatıldı fakat akıntı ve suyun yüksekliği nedeniyle kısmen de olsa yapılan aramalarda bir sonuç elde edilmedi.

5 GÜN OLDU AMA HALEN BULUNMADI

Yakınları, ekiplerin bölgeden ayrılmasının ardından kendi çabalarıyla kanalda arama yapmaya başladı. Perşembe gününden beri kanalda gece gündüz arama yapan yakınları bir neticeye ulaşamadı. Kanaldaki su seviyesinin yüksek, akıntının da çok fazla olduğunu ve bu nedenle ekiplerin arama yapamadığını söyleyen yakınları, suyun kısa bir süreliğine kesilmesini istedi. Abisinin bulunup kendilerine teslim edilmesini isteyen Abdulkadir Can, "Yaklaşık 5 gündür bekliyoruz. Allah kimsenin başına getirmesin. 5 gündür abimiz sulama kanalına düştü. Kendi çabamızla arıyoruz. Kanalın sağından ve solundan araçlarımızla gidip arıyoruz ama bir neticeye varamadık. Bizim devletten, özellikle Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet yetkililerinden bir an evvel cenazemizin bulunup bize teslim edilmesini istiyoruz. Nasıl düştüğü henüz belli değil, kendisi atlayabilecek karakterde biri değil, onu bilemiyoruz. Biz suyun kesilerek cenazemizin bulunmasını istiyoruz. Su kesilmediği takdirde dalgıçlar dalamıyor" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Suya mı düştü yoksa intihar mı ettiği henüz belirlenemeyen 57 yaşındaki Hasan Can'ın 4 çocuk babası olduğu ve intihar etmesini gerektirecek herhangi bir nedenin olmadığı yakınları tarafından belirtildi.

Sulama kanalına düşen adam 5 gündür bulunamadı

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2021, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195