Title of a News Article

Yeter artık bir çözüm bulun...

.

Yeter artık bir çözüm bulun...
banner206

Şanlıurfa'da serinlemek için sulama kanalına giren 17 yaşındaki genç, akıntıya kapılarak kayboldu. Son bir hafta içerisinde boğulan Urfalı sayısı 10 oldu.

Şanlıurfa'da yeterli yüzme havuzu olmadığı için her yıl onlarca kişi sulama kanallarına girerek boguluyor.

Edinilen bilgiye göre olay, öğleden sonra Eyyübiye ilçesine bağlı Koruklu Mahallesi'nde meydana geldi. Serinlemek için yaklaşık 3 metre derinliğindeki sulama kanalına giren 17 yaşındaki Halit Uvaçin akıntıya kapılarak gözlerden kayboldu. Yanındaki arkadaşlarının yardım çağrılarının üzerine suya atlayan iki kişi, akıntıya kapılan çocuğu kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Buna rağmen talihsiz genç kısa sürede suya gömülerek gözden kayboldu.

Olay yerine gelen yakınları durumu jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, itfaiye ve su altı arama ve kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, akıntıya kapılan çocuğu bulmak için çalışma başlattı. Dalgıçlar, sulama kanalını yaklaşık 4 kilometre boyunca aramasına rağmen kayıp gence ulaşılamadı.

Köylüler de halatlar ve kancalar yardımıyla suda kaybolan genci bulmaya çalıştı. Olay yerindeki vatandaşlar, 17 yaşındaki gencin serinlemek için suya girdiğini ve boğulduğunu söyledi.  Halit Uvaçin’in Şanlıurfa Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde ikinci sınıfta okuduğu öğrenildi. Ekiplerin kayıp gencin bulma çalışmaları devam ederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195