Title of a News Article

Bakan Kurum geliyor

Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum uzun bir aradan sonra Urfa'ya geliyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin en çalışkan Bakanları arasında gösterilen Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum yarın bir çok Bürokratı ve TOKİ Başkanı ile ilimizde olacak.

Ak Partinin kalesi konumunda ki Şanlıurfa'ya gelmesini arzuladığımız Bakanların arasında Sayın Murat Kurum yer alır. Urfamız İstanbul ve Ankara'dan sonra en fazla göç alan şehir. Yunanistan kadar yıllık doğum olan bir şehir. Tarım ve Turizmin başkenti, Türkiye'nin en kritik konumunda olan bir şehir. Türkiye de en fazla Suriyeli mülteci Barındıran ensar Şehir olan Şanlıurfa'ya maalesef 8 yıldır hiç bir pozitif ayrımcılık yapılmadı. Barış pınarı harekatından dolayı Büyükşehir, Eyyübiye, Haliliye, karaköprü, Birecik, Akçakale ilçe belediyeleri aslı görevlerini bırakarak askeri operasyona destek verdiler. Belediyeler perişan durumda. TOKİ Urfa'da yok denecek kadar yatırımı var. Tamamına yakını gece kondu olan Eyyübiye, Viranşehir, Akçakale , Birecik gibi gelişen ilçelere Çevre Bakanlığı özel bir destek programı uygulamalı. Kentsel dönüşüm konusunda radikal kararlar almalı. Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum beyin, yarın ki Urfa programı öncesi heybesi dolu bir şekilde gelmesini arzuluyoruz. TOKİ' nin daha fazla konut müjdesi vermesini bekliyoruz. İnşaat sektörünün sorunlarının çözülmesini bekliyoruz. Kentsel dönüşümün hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bitişik nizan gece konduya kesin çözüm bulmasını bekliyoruz. Kısacası Sayın Bakanımız Kurum'dan yeni bir Urfa kurmasını bekliyoruz. Çünkü Urfa her şeyi hak ediyor. Ak parti hükümetine her zaman tam destek veren Urfanın karşılığını alamadığını düşünüyoruz.

Eski Bakan Faruk Çelik'in gidişi ile birlikte Urfa sahipsiz kaldı. Murat Kurum Bakanımızın Urfa'nın fahri Bakanı olmasını arzuluyoruz ve istiyoruz. O nedenle, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül beyden bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Yarın Urfa'da olacak olan Bakan sayın Kurumdan müjdeli haberleri almak dileğiyle, herkese iyi hafta sonları diliyorum.

YORUM EKLE

banner195