Title of a News Article

BEŞ YILDA 7.SEÇİM

Şanlıurfa'da pazar günü (yarın) yapılacak yerel seçimlerde 1 milyon 93 bin 515 seçmen sandık başına gidecek. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı Zeynel Abidin Beyazgül ile Saadet Partisi'nin adayı Sabahatin Cevheri yarışacak.

İlçelerdeki heyecan ise Büyükşehirden daha fazla, Ak Parti'den aday gösterilmeyen Menderes Atilla, Mehmet Özyavuz, Abdülhakim Ayhan'ın performansları merak ediliyor.

Cevheri'nin çatı adayı olması AK Parti'nin kalesi olan Urfa'da dengeleri değiştirekmi bakacağız. Karaköprü adayı Essum Aslan bir sürpriz yapabilirmi görecek. Ak Partinin Eyyübiye'nin adayı Mehmet Kuş, Urfa ve Türkiye genelinde rekor oy alabilir. Üç merkez ilçe Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'e Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart günü Şanlıurfa'daki mitinginden sonra ve Urfalı iş adamı Ali Yasak'ın Urfa'daki etkili isimlerle yaptığı görüşmelerin ardından moral geldi. Zeynel Abidin Beyazgül yaklaşık %60 oranında oy alacağını tahmin ediyorum. 

Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız, Ak parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Halil Özcan'ın çalışmaları ve BŞB Nihat Çiftçi'nın performanslar dikkat çekici oldu. Gülpınar, Siverek dışında, özellikle Viranşehir, Ceylanpınar, Hilvan ve Eyyübiye ilçelerinde ki kitlesi ile ilçe adaylarına ilaç oldu diyebilirim. Bazı Vekilleri ismini anmama gerek yok, bir iki isim var ki ilçelerinde istenmeyen isimler. Hele biri var ki, doğup büyüdüğü ilçesine gidemedi. Urfa'da gezerken de sırf sosyal medya için poz verdi. Her zaman olduğu gibi Ak Parti tabanı Urfa'da Erdoğan'ın hatırı için oy tercihini yapacaklardır.

Şanlıurfa'da  sahada gördüğüm kadarıyla  bazı ilçelerde  seçmenlerin büyük çoğunluğu adaylara değil, partiye oy verecek. Afişlerde belediye başkan adaylarının yanında Erdoğan var. Mitinglerde Erdoğan var. Ekranlarda Erdoğan var. Önemli tüm konuşmaları Erdoğan yapıyor. Bu nedenle 'Bu seçimde yine Erdoğan'a oy vereceğim' cümlesini sık sık  duyduk.
Urfa'da Ak Parti cephesinde Eski Bakan Faruk Çelik gibi siyasi bir aktörün olmaması da büyük bir eksiklikti.  vatandaşın derdini anlatacak bir Siyasi aktörün olmayışı, Aday gösterilmeyen Belediye  Başkanlarını, Aday adaylarını, meclis aday adaylarını ikna olmamasında yol açtı. 

Urfa'da yarın sandık başına giderken, tek zarfta 4 pusulaya mühür basacağız. Ancak, endişelendiğim tek şey ise muhtarlık sonuçları. Kırsal alanda Muhtarlık için kan dökülmesinden korkuyorum. O nedenle diyoruz ki ne olur, artık bir muhtarlık için bir can alınmasın.
Yarınki mahalli seçim öncesi tüm adaylara başarılar diliyorum. 

YORUM EKLE

banner195