Title of a News Article

Beslenmede Ekmeği Kesmek Doğru mu?

        Fazla kiloların sebebi ekmek olabilir mi? Günümüzde ekmek zehirdir, ekmek kilo aldırır diyen birçok birey var. Fakat şunun bilincinde olmak gerekir, uygun miktarda ve doğru olan ekmek yenilirse ne zehir, ne de kilo alınmayacaktır. Çünkü, günlük beslenmemizde enerjinin yaklaşık %50-60’ı karbonhidrattan sağlanmalıdır. Ekmek içerdiği kompleks karbonhidrattan dolayı, birçok basit karbonhidrattan daha fazla önem taşımaktadır. Yani karbonhidrat ihtiyacını, basit karbonhidrat yerine kompleks karbonhidrattan sağlamak kilo artışını sağlamayacaktır.
        Tüketilen ekmeğin beyaz ekmek olmamasına dikkat edilmelidir, tam buğday veya çavdar ekmeği tercih edilmelidir. İçerdiği posa sayesinde doygunluk hissini artıracaktır, metabolizmanın çalışmasına destek, kalp krizi riskini düşürür ve kan şekeri düzeyinin uygun seviyelerde olmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca B vitaminlerinden zengin bir besin olan tam buğday ekmeği, sakıncalı durumlar dışında Ana öğünlerde kalori ihtiyacına göre 1-2 ince dilim tüketilmesi önerilmektedir. 
Beslenmemizin daha kaliteli olması için, hayatımızdan ekmeği çıkarmamak ve kaliteli ekmeğe yer vermek gerekir. yaklaşık bir ince dilim ekmek 25gr ve 65-70 kkal'dir. 
 
 

Diyetisyen Berçem ÇINAR

FizyoHayat Sağlıklı Yaşam Merkezi Beslenme ve Diyetetik pol. Şanlıurfa

YORUM EKLE

banner195

banner142