Title of a News Article

Beslenmemizde neden probiyotik yer almalıdır?

 Son zamanlarda gerek uzmanlardan gerekse medyadan sıklıkla duyulan, tüketimi önerilen probiyotiklerin bağırsak sağlımıza olan etkileri nelerdir?

Bağırsak florasında milyonlarca zararlı ve faydalı mikroorganizma bulunmaktadır. Probiyotikler canlı mikroorganizma olarak tüketimi sonucunda yararlı mikroorganizma sayısını artıracaktır.’’yaşam için’’ anlamına gelen probiyotikler vücudumuzda bulunan zararlı bakterin çoğalmasını durdurmaya yardım etmektedir.

Düzenli probiyotik tüketimi sonucunda;

Bağırsaklarda sindirilmeyen gıda bileşenlerini parçalayarak, sindirim sistemine yardımcı olur, bağırsak mikroflorasını düzenler, besin öğelerinin emilimini artırır, hastalık sonrası iyileşme süresini hızlandırır, alerjik reaksiyon ve solunum yolu enfeksiyon riskini azaltır, kabızlık ve ishal gibi durumlarda da çözüm odaklıdır ayrıca son yapılan araştırmalarda kanser hastalıklarında ve psikolojik sorunların tedavisinde de probiyotik alımı önerilmektedir.

Probiyotik içeren besinler;

Genel olarak yoğurt ve fermente içeren gıdaların içerisinde yer almaktadır, kefir, süt yağı ve eski peynirlerde de mevcuttur. Bunlar dışında tablet veya şase şeklinde de preparat (besin desteği) olarak bulunmaktadır, ilaç olarak düşünülmemelidir fonksiyonel besin olduğunu vurgulamaktayız.

          Sağlıklı bir yaşam sürmek,  vücudun direncini artırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için ‘’Probiyotik’’ günlük beslenmemizde yer almalıdır.

 

’Bütün hastalıklar bağırsaktan başlar, bağırsak hasta ise bütün vücut hastadır.’’

                                                                                                                        HİPOKRAT

 

 Diyetisyen Berçem ÇINAR

FizyoHayat Sağlıklı Yaşam Merkezi Beslenme ve Diyetetik pol. Şanlıurfa

 

 

YORUM EKLE

banner195