Title of a News Article

Bozova Belediyesi'nden flaş açıklama!

Bozova Belediyesi'nden flaş açıklama!
banner206

Şanlıurfa'da, bazı haber kanallarında vatandaşların şikayeti üzerine gündeme gelen Fırat Nehri yakınlarındaki şelale bölgesinde çevre kirliliği ile ilgili olarak Bozova Belediyesi'nden flaş bir açıklama geldi. 

'Şelale mesire alanı Bozova ve Şanlıurfa’ya ait değildir.' başlıklı açıklamada, bölgede yaşanan sıkıntıların sorumluluğu Adıyaman Belediyesi'ne ait olduğu belirtildi. 

Şanlıurfalı ve Bozovalı vatandaşların tatil günlerinde yoğun ilgi gösterdiği alanlardan birisi olan Şelale bölgesinde çevre kirliliği yaşanıyor. Vatandaşların da piknik için gittiği bu mekanda çekmiş oldukları kamera kayıtlarını birçok haber sitesi ve kanalında paylaşarak Bozova Belediyesi'ni göreve davet etmişlerdi.

Konuyla ilgili olarakta lüzum görüldüğü üzere Bozova Belediye tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, Şelale piknik alanının Adıyaman sınırları içerisinde kaldığı belirtildi.

Yakından Uzaktan Bozova Belediyesi ile ilgisi olmayan Şelale bölgesinin sorumluluğu Adıyaman Belediyelerinde ve İl Özel İdaresi yetkililerinde olduğu harita üzerinde de kamuoyunun aydınlatılması için belirtilmiştir.

YAKINDAN UZAKTAN İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR

Bozova Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi.

"Özellikle Bayram tatilinde ve hafta sonlarında halka açık olmayan Şelale Mesire ve Piknik alanı temizliği ile ilgili, Bozova Belediyesi olarak bir açıklamada bulunmak zorunda kaldık. Sosyal Medya ve İnternet sitelerinde haber olan Şelale mesire ve Piknik alanın Bozova sınırında olmadığı gibi Bozova Belediyesi ile yakından uzaktan ilgisi bulunmamaktadır. Piknik ve Mesire alanın Adıyaman il sınırları içerinde olduğu bilinmelidir. Piknik alanını kullanan vatandaşların çöplerini gelişi güzel bir şekilde bırakmaları nedeniyle oluşan çöp yığınların toplatılması çevre düzenlemesi de Adıyaman Belediyesi ya da Adıyaman İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesindedir. Piknik alanın haber olması ile birlikte Bozova Belediyesi olarak sosyal görev ve sorumluk nedeniyle Adıyaman İl Özel Müdürlüğü yetkilileri görüşülerek kendilerine sorun intikal edilmiştir. 
Bunun yanı sıra Kaptaş olarak adlandırılan Mesire ve Piknik alanında özel mülkiyet olduğu çevre temizliği şahıslar tarafından yapılmaktadır. Kamuoyunda Bozova’daki bazı mesire alanların Belediyemize ait olduğu ve temizliğin yapılmadığı belirtilmektedir. Bozova Belediyesi olarak sorumluluk alanımızda olan tüm alanların temizliği çevre düzenlenmesi rutin olarak yapılmaktadır. Belediyemize ait olmaysan mesire alanlarının Belediyemize aitmiş gibi lanse edilmesi doğru değildir. Kamuoyuna önemle duyurulur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195