Title of a News Article

13 Ev boşaltıldı...

13 Ev boşaltıldı...
banner206

Birecik ilçesinde önceki gün meydana gelen heyelanın ardından, tedbir amacıyla 13 evin boşaltılmasına karar verildi. 1 Ev istimlak edildi.
Birecik'te, Fırat Nehri kenarındaki Sahil yolunda tepeden kaya ve toprak kaymasına yol açan heyelanın meydana geldiği bölgede bulunan 13 evin tahliye edilmesi kararlaştırıldı. Heyelanın ardından İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince yapılan incelemede risk altındaki 13 ev, güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Evleri boşaltılan vatandaşlara kamulaştırma bedeli ödeneceği belirtilirken, heyelanın geldiği yol ise güvenlik amacıyla trafiğe kapatıldı.
Bölgeye giden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de beraberinde Birecik Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ile birlikte incelemelerde bulunarak, gerekli önlemlerin alınması için çalışıldığını ifade etti.

Öte yandan Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız ve Ak Parti Birecik ilçe Başkanı Abdulvahap Aktar ile birlikte heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195