Title of a News Article

Başkan Yılmaz Tarihimizi koruyacağız...

Başkan Yılmaz Tarihimizi koruyacağız...
banner206
 Başkan Yılmaz, Camikebir Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, halkın yönetime katkısını artırmak ve vatandaşların sorunlarına yerinde çözüm üretmek amacıyla mahalle ziyaretleri kapsamında Camikebir mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Siverek Belediyesi Tarihi Cudi Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde Camikebir mahalle muhtarı Esat Oğuzbey ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Resul Yılmaz, talepleri dinleyerek not aldı.

Camikebir mahallesinin imar durumuyla ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Siverek belediyesi olarak vatandaşlarımızın sorunlarına bigane kalmadığımız gibi imkanlarımız ölçüsünde sıkıntıların giderilmesi için çalışıyoruz. Malumunuz Türkiye’deki bütün şehirlerde Camikebir mahallesi var ve Camikebir mahallelerin bir özelliği ilk yerleşim yerleri olmasıdır."

Tarihi özelliği olan Camikebir mahallesinin bir kısmının koruma altında olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Siverek'te iki mahallenin daha Şanlıurfa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altında tutulduğunu dile getirdi.

Gülabibey ve Hamidiye mahallelerinin bir kısmında koruma altında olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, mahalle sakinlerine mahallenin koruma altına alınmasıyla ilgili bilgiler vererek, "Söz konusu mahalleleri koruma altına alan Siverek belediyesi olmadığı gibi altını çizerek söylüyorum ne benim dönemimde ne de benden önceki dönemlerde koruma altına alınmış değildir. Bu iki mahallemizi koruma altına alan Şanlıurfa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğüdür. Tarihi yapıtları, tarihi eserleri ve tarihi özelliği olan binaları koruma altına alan bu kurul, en fazla tarihi eserlerin bulunduğu bu iki mahallemizi koruma altına almıştır. Göreve geldiğim günden beridir gerek muhtarımız, gerek de sizler haklı olarak bizimle karşılaştığınızda zaman zaman dile getiriyorsunuz. Bunu bilen bir kardeşiniz olarak en fazla eforla bu sorunun çözümü kavuşması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna bizzat kayıtlara gidip bakabileceğiniz gibi çok sayıda müracaatlarda bulunduk." dedi.

Konunun yakından takip edilmesi amacıyla birim müdürü görevlendirdiğini belirten Yılmaz, "Tarihi yapıların koruma altına alınmasını tabi ki biz de istiyoruz, lakin koruma amaçlı imar planı hazırlayan Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna diyoruz ki  bir kat mı vereceksiniz, iki kat mı vereceksiniz koruma amaçlı imar planını hazırlayın verin, en azından vatandaşlar evini yapsın ya da evini satsın böylelikle vatandaşların  mülkiyet hakkı engellenmemiş olur." diye konuştu.

Mahalle sakinleri toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek sorunlarıyla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür etti.

Toplantıya Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül ile birim müdürleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195