Title of a News Article

Bu mücadele devam edilmeli.

.

ŞAnlıurfa'da dönemin eski Belediye Başkanları  Ahmet Bahçıvan, Ahmet Fakıbaba dahil Tarım İl Müdürlüğü yetkililerin tüm müdahalelerine rağmen bina altlarında devam eden hayvan besiciliği için bu kez Eyyübiye Belediyesi seferberlik ilan etti. Hayvancılık Şanlıuurfa'da sadece Eyyübiye bölgesinde değil Kentin muhtelif bölgelerinde yapılmaya devam ediliyor. 
Şanlıurfa'da şark çıbanı başta olmak üzere çok sayıda hastalığa yol açan ve yaz mevsiminde sivrisineklerin yuvası haline gelen bina altlarında ki hayvan ahırlarının kökten temizlenmesi isteniyor. 

BAŞKAN EKİNCİ BİZZAT TAKİP ETTİ.

 Yıllardır Eyyübiye’nin kanayan yarası olan hayvan ahırlarının şehir dışına taşınması sürecini başlatan Eyyübiye Belediyesi, aldığı tedbirler, özverili ve ciddi çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanıyor. Tahliye sürecine eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” vatandaşlarımızın daha sağlıklı koşullarda yaşamalarını hedefliyoruz.” Dedi.


Eyyübiye Belediyesi, ilçe merkez sınırları içinde bulunan ve vatandaşların sağlığını tehdit eden hayvanların şehir merkezinden taşınma sürecini devam ettiriyor. Merkez mahallelerde bulunan hayvan ahırlarının taşınması süreciyle; insanlarla hayvanların aynı ortamları teneffüs etmesi engellenip, vatandaşların daha sağlıklı koşullarda yaşamlarını idame etmeleri hedefleniyor. Ahırların boşaltılması sürecini takip eden ve ekiplere eşlik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bölge halkıyla bir araya geldi. Sabah erken saatlerde başlayan taşınma işlemi için Hayati Harrani Mahallesine geçen Başkan Ekinci ve beraberindekiler vatandaşlarla bir araya geldi. Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hayvan Tahliye Birimi ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerle Ali Albayrak’a ait Hayati Harrani Mahallesi 3844.sokak no 9’da bulunan evi ziyaret eden Başkan Ekinci, bölge halkına da gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Kötü koku ve sağlıksız yaşam koşullarına neden olan hayvan ahırlarının taşınmasından dolayı bölge halkı memnuniyetini dile getirirken, hayvanları tahliye edilen ev sahibi de Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.


Hayvanlar tahliye edildikten sonra Eyyübiye Belediyesine bağlı Temizlik ekipleri ile ilaçlama ekipleri ahırlarda temizlik işlemi gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri ve hayvan tahliye birimi ekipleri, ilçe sınırları içerisinde Onikiler, Eyüpnebi, Hayati Harrani, Yenice, Selçuklu, Osmanlı, Muradiye, Şıh Maksut, Eyyübiye ve Hacıbayram mahallelerinde tespit ettikleri ahırların boşaltıma sürecini hızlı bir şekilde devam ettiriyor. Bu arada Hayvan Tahliye Biriminden alınan bilgiye göre ilçe sınırları içerisinde bulunan evlerde toplamda 5 bin hayvan tespit edildi. Tespit edilen evlerdeki hayvanların tahliye sürecinin de önümüzdeki günlerde periyodik olarak devam edeceği açıklandı.


Tahliye sürecinde vatandaşların gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Amaçlarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijneyik koşullarda yaşamlarını idame etmelerini sağlamaktır” dedi. Başkan Ekinci, ‘’Gerek halk sağlığı açısından çok kötü görüntü oluşturan bu konuları bertaraf etmek adına çalışma başlattık. Yaklaşık 240 evde şuanda bu faaliyetleri yapıyoruz. Buralara yaptığımız tebligatlarla vatandaşlara verdiğimiz süre ile ilçe sınırları içerisinde daha uygun yerde yer geldiğinde bizler yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla bu tür çalışmalarımız da vatandaşlarımızın ilk tepkisi olabilir ama kendileri ve çevresinde ki onlarca ev bu durumdan çok çok memnun olacaktır. Bu arada Çevre sağlığı, halk sağlığı açısında da temizlik işleri ekiplerimizde boşaltılan ahırların içlerinde ve çevresinde temizlik ve ilaçlamaları da yapıyorlar. Şanlıurfa’mızın marka değerli ilçe sınırlarımız içerisindedir. Gerek Şanlıurfa kalesi, gerek Balıklıgöl, gerek Hz. Eyyüp Peygamber makamı, mozaik müzesi bunlar ilçe sınırlarımız içerisindedir. Hemen bunların yukarısında da yaklaşık 500 mağara da hayvancılık faaliyetleri yapılıyor. Burada yaklaşık 70 bin baş besi altına alınıyor. Dolayısıyla bu mağaralar oluşturduğu atık kirliliği hakikaten bizler için ciddi bir maliyet, hem de halk sağlığı açısından çok ciddi bir risk oluşturuyor. Bu yıllardır başlatılan tarıma dayalı besi organize sanayi bölgesi çalışmaları var. Şuanda alt yapı çalışmaları bitmek üzeredir. Kısa bir süre içerisinde de üst yapı çalışmaları başlayacaktır. Yaklaşık 105 bin büyük başın altına alınabileceği bir alan oluşturulacak. Dolasıyla bu 500 mağarada yapılan hayvan besiciliği taşınmış olacaktır. Ve belki Şanlıurfa’mızda ilçemizin Turizm değerini çok daha ciddi değer kazandıracak olan yeni bir Kapadokya tarzı bir şekilde yapacağız. Bu anlamda da mağaraları da turizme kazandırmış olacağız. Tabii Tarıma Dayalı İhtisas çalışmaları 10 yıldan belli devam ediyor. Fakat şuanda gediğimiz noktada çalışmalar bitti. Planladığımız 1 yıl içerisinde çalışmalara başlanacak, Önümüzdeki 2 yıl süre zarfında inşallah bu mağaralar turizme kazandırılmış olacaktır. Halkın sağlığı için bu ciddi maliyete neden olan bu kirliliği temizlik ekiplerimizin çalışmaları ile ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bunun içinde hayvancılığın şehir dışına çıkarılması gerekiyor. Şehir dışına çıkılmadık müddetçe artar. “ ifadelerini kullandı.


Ahırları boşaltılan ve hayvanları tahliye edilen vatandaşlar da Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195